Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

KIJK 1985 augustus - Populair Wetenschappelijk Maandblad.

Prijs: € 2,30

497 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

KIJK 1985 augustus - Populair Wetenschappelijk Maandblad. 73 pagina's, in prima staat.

4. Randstad doet uitval naar het westen. Er bestaan serieuze plannen om het Nederlandse grondgebied uit te breiden met een stuk van de Noordzee.
10 Groenten uit de reageerbuis. Biotechnologen maken vorderingen met genetische manipulatie van planten. Wanneer eten we de eerste omgebouwde Bintjes?
14. De komeet van Hailey krijgt visie. Op dit moment raast de komeet van Hailey richting Aarde. Ruimtesondes zullen de komeet van dichtbij bekijken.
19. Engeland wil zijn blauwe winmpel terug. Over een paar weken kiest de Virgin Atlantic Challenger zee. Doel: de snelste oversteek over de Atlantische Oceaan.
24. De leukste manier om wijzer te worden. De ideale elektronische encyclopedie is binnen bereik gekomen door de uitvinding van de interactieve beeldplaat.
28. In Kourion werd het leven stilgezet. In de vierde eeuw verdwenen plotseling enkele steden op Cyprus. Opgravingen hebben de oorzaak aan het licht gebracht.
30. Een spookbeeld van twee ton. De manta is een vis waarover heel wat gruwelverhalen de ronde doen. Maar deze spectaculaire rog treft geen blaam.
34. Formule 1: het gevecht achter de schermen. In het formule 1 racen wordt ook op technisch gebied strijd geleverd. Dat heeft al interessante ontwikkelingen opgeleverd.
39. Een Leids geleerde als geheim agent. De Nederlandse geleerde Snouck Hurgronje werd islamiet en werkte als spion mee aan de onderwerping van Atjeh.
55. Nederland ontdekt zijn witte steenkool. Nu de waterkrachtcentrale in de Lek bij Hagestein een succes is, groeit de belangstelling voor meer van zulke centrales.
58. Architecten brengen hele steden onder dak. Het grootste koepeldak ter wereld overspant al een ruimte van 3,4 hectare. Zijn er grenzen aan de grootte van een dak?
62. Hiroshima: offer in een gruwelijk eindspel. Was het nodig om in 1945 de atoombom tegen Japan te gebruiken of begingen de Amerikanen een oorlogsmisdaad?
67.De kleine meesters van het oerwoud. Eeuwenlang twijfelde men aan het bestaan van pygmeeën. Pas in onze tijd is men meer te weten gekomen over dit dwergvolk.
70. Nieuw: lichtgewicht zonnecentrale. Een Duitse ingenieur heeft een nieuw type zonnecentrale ontwikkeld met aantrekkelijke mogelijkheden.
71. Op de grens van twee werelden. Spiegelbeelden in het water zijn mooi maar vaak grillig. Kijk legt uit wat zich afspeelt op de grens van lucht en water.
39 Anno 43 Etcetera 45 Binair 48 Pardon 48 Puzl 49 Onderzoek 52 Bèta 53 Formule 54 Zenit

Verzendkosten binnen Nederland volgens tarief PostNL: voor rekening koper.
Verpakkings- en afhandelingskosten:
Brievenbuspost: € 0,16. Pakketpost: € 0,30
(Buitenland: In verband met hogere verzendkosten: vraag eerst opgave totale kosten)
Geldig indien in één keer besteld:
Bestel voor € 30,00 aan artikelen en ontvang 10% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Bestel voor € 50,00 aan artikelen en ontvang 15% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Verzending na ontvangst van de kosten op ING-bankrekening t.n.v. W.L. van Pelt te Drachten.
Geef per eigen email het postadres op waarheen het bestelde moet worden gezonden.
Kan ook worden afgehaald, mits na telefonische afspraak.
BKD64-22.5x28.5x0.6-208

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Drachten
(Friesland, Nederland)
Tel: 0512-525183

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)