Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en Belgi�!

boeken

KIJK 1985 juni - Populair Wetenschappelijk Maandblad.

Prijs: € 2,30

1.499 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

KIJK 1985 juni - Populair Wetenschappelijk Maandblad. 77 pagina's, in prima staat.

4. Hijskranen temmen de Noordzee. Hoe houdt een kraan zijn hijslast recht op woelig water? Het antwoord op die vraag ligt in de diepgang en omvang.
12. De waterlanders onder de microscoop. Tranen kregen tot voor kort weinig serieuze belangstelling van de wetenschap. Maar dat verandert snel.
16. Penicilline, een wondermiddel op retour. Steeds minder trekken bacteriën zich aan van één van de beste geneesmiddelen die de mens ooit ontdekte.
20. Met Geostar is iedereen terug te vinden. Een klein apparaatje en een reeks satellieten zullen voldoende zijn om altijd contact met huis of werk te hebben.
22. Een metaal met een ijzersterk geheugen. Plotseling herinnert een warrige bos draden zich vroeger een antenne te zijn geweest. Kan dat? Ja, dat kan.
26. Hoe moordzuchtig is een zwaardwalvis? Eens werd de zwaarwalvis voor een verschrikkelijke moordenaar gehouden, tegenwoordig gaat hij door voor kindervriend.
30. Nieuwe inzichten door superdruk. In hogedruklaboratoria worden proeven genomen die ons inzicht kunnen geven in het binnenste van de aarde en andere planeten.
34. De ijseilanden van de Andes. Onze wereld bevat nog heel wat geheimen. Dat bewijzen de eilanden van ijs in de Laguna Colorada, een meer in Zuid-Amerika.
36. Kunstvliegen boven Lelystad. Lezers kunnen kennis maken met kunstvliegen, een wedstrijdsport die de piloot tot de beste beheersing van zijn machine brengt.
41. Zoeloes lieten Britten en Boeren beven. Koning Cetshwayo had het beste zwarte leger van zuidelijk Afrika. Toch wilde hij alleen maar vrede voor zijn land.
45. Bouw Bandiet, een speelautomaat. Hij is zo groot als een half brood, werkt net zo als de bekende fruitautomaten en lust kwartjes rauw.
58. Monumenten bedreigd door belangstelling. De aandacht van het publiek voor monumenten moet zo goed mogelijk worden geleid, anders dreigt grote schade.
64. Sommige druppels vallen omhoog. Kringen, kronen en bellen zijn maar een paar verschijnselen die ontstaan als een druppel het water raakt.
70. De recordjacht van het kruiskruid. Planten die in onze streken tot een nietig bestaan zijn veroordeeld, groeien in Afrikaanse berggebieden tot ware reuzen uit.
74. Dorestads ondergang blijft een raadsel. Uit opgravingen bij Wijk bij Duurstede blijkt hoe groot de oude hevenplaats Dorestad was. Brachten de Noormannen de ondergang?
41 Anno 45 Bèta 47 Onderzoek 50 Puzl en Pardon 51 Binair 53 Etcetera 54 Zenit

Verzendkosten binnen Nederland volgens tarief PostNL: voor rekening koper.
Verpakkings- en afhandelingskosten:
Brievenbuspost: € 0,16. Pakketpost: € 0,30
(Buitenland: In verband met hogere verzendkosten: vraag eerst opgave totale kosten)
Geldig indien in één keer besteld:
Bestel voor € 30,00 aan artikelen en ontvang 10% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Bestel voor € 50,00 aan artikelen en ontvang 15% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Verzending na ontvangst van de kosten op ING-bankrekening t.n.v. W.L. van Pelt te Drachten.
Geef per eigen email het postadres op waarheen het bestelde moet worden gezonden.
Kan ook worden afgehaald, mits na telefonische afspraak.
BKD64-22.5x28.5x0.6-218

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Drachten
(Friesland, Nederland)
Tel: 0512-525183

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)