Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

KIJK 1986 oktober - Populair Wetenschappelijk Maandblad.

Prijs: € 2,30

76 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

KIJK 1986 oktober - Populair Wetenschappelijk Maandblad. 75 pagina's, in prima staat.

4. Nieuwe generatie ruimteschepen komt eraan. De ruimtevaart heeft dit jaar tegenslagen moeten incasseren. Maar de toekomst is niet zo somber. Grote plannen genoeg.
12. Jaloezie is een slechte raadgever. Psychologen zijn van mening dat iedereen wel eens een gevoel van jaloezie ondervindt. Hoe ontstaat die gemoedstoestand?
16. Ook een duister moment kan verhelderen zijn. Vuurtorens zijn onmisbare bakens langs de kust. Ze zijn nu geautomatiseerd, maar de vuurtorenwachter is gebleven.
22. Is de vlo de echte wereldkampioen? De vlo springt honderdmaal haar eigen lichaamslengte. Toch doet de mens wetenschappelijk gezien daar niet voor onder.
26. Het raadsel van de lange beenspier. Een gesprek met biomechanicus Van Ingen Schenau over de manier waarop spieren hun werk doen, schaatsen en Jumping Jack.
30. Tussen goed en slecht zit 0,05 seconde. Een goede handbalspeelster werpt de bal met een snelheid van 70 km/h. Hoe kan dat? Biomechanisch onderzoek gaf het antwoord.
32. De beste oppepper is een overwinning. Doping is in de sportwereld een veelbesproken onderwerp. Wat is het effect van anabole steroïden op het lichaam?
36. Meneer Benz heeft heel wat op zijn geweten. Van een paar honderd tot bijna vijf miljoen auto's in tachtig jaar. De gevolgen voor de Nederlander en zijn omgeving waren enorm.
39. Evariste Galois, een geniaal heethoofd. Vlak voordat hij in een duel werd gedood, noteerde de 20-jarige Evariste Galois een aantal geniale wiskundige ontdekkingen.
50. Een arm voor de Bètacomputer deel 5.
56. Onbemande vliegtuigen als verkenners. Ogen op steeltjes worden ze wel genoemd: onbemande vliegtuigen. Ze zullen worden ingezet als verkenningstoestellen.
60. De tunnelratten van Cu Chi. De meest bizarre strijd tijdens de Vietnamoorlog vond plaats onder de grond. Man tegen man in het aardedonker.
64. Achter het stuur: Honda Civic Coupé CRX
65. Waarom pesten we deze mensen zo? Lid zijn van het Koninklijk Huis is geen pretje. Heel Nederland bemoeit zich met je doen en laten. Is dat terecht?
70. Uitvinders op een dwaalspoor. Een Perpetuum mobile is natuurkundig gezien onmogelijk. Toch blijven veel uitvinders hardnekkig in de fabel geloven.
39. Anno 43 Etcetera 44 Binair 46 Puzl 46 Pardon 47 Formule 50 Bèta 51 Onderzoek 53 Duel 54 Zenit

Verzendkosten binnen Nederland volgens tarief PostNL: voor rekening koper.
Verpakkingskosten:
Brievenbuspost: € 0,15. Pakketpost: € 0,30
(Buitenland: In verband met hogere verzendkosten: vraag eerst opgave totale kosten)
Geldig indien in één keer besteld:
Bestel voor € 30,00 aan artikelen en ontvang 10% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Bestel voor € 50,00 aan artikelen en ontvang 15% korting (korting wordt niet op verzend- en verpakkingskosten toegepast)
Verzending na ontvangst van de kosten op ING-bankrekening t.n.v. W.L. van Pelt te Drachten.
Geef per eigen email het postadres op waarheen het bestelde moet worden gezonden.
Kan ook worden afgehaald, mits na telefonische afspraak.
BKD63-22x28.5x0.7-218

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Drachten
(Friesland, Nederland)
Tel: 0512-525183

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)