Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

GERESERVEERD VOOR KOPER Rutger Kopland - Geluk is gevaarlijk (Een keuze uit de gedichten)

Prijs: € 4,50

20 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw
  • Soort boek:
  • Hardcover

Rutger Kopland - Geluk is gevaarlijk 
(Een keuze uit de gedichten)
(Rainbow)
ISBN 9041740368
8e druk 2008
218 pp hardcover gebonden pocketformaat met stofomslag
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Geluk is gevaarlijk

'Misschien is dichten woorden vinden voor wat er niet was, voordat die woorden er waren.' Rutger Kopland is een geliefd dichter met een groot publiek. Zijn gedichten klinken alsof ze er altijd al geweest zijn, ze zijn helder en geheimzinnig tegelijk, aldus het juryrapport van de VSB poëzieprijs 1998. Geluk is gevaarlijk is een unieke keuze uit al zijn tot nu toe gepubliceerde bundels.

'In de nauwkeurige wijze waarop Kopland complexe gevoelens onder woorden weet te brengen staat hij in ons taalgebied op eenzame hoogte.' de Volkskrant

'De twee voornaamste instanties in Koplands poëzie: de mens, wij, en de raadselachtige wereld om ons heen.' Vrij NederlandRecensie(s)Deze goedkope pocket met een royale keuze uit het werk van de dichter Rutger Kopland (1934) rekent in geconcentreerde taal met veel witregels af met al wat onherroepelijk voorbij is of voorbijgaat. Hij wapent zich tegen het romantisch dwepen met het verlorene met stijlmiddelen als ironie, overdrijving en relativering. Ook de natuur toont ons allereerst het vergankelijke van alles, maar soms doet ze de tijd stilstaan op momenten van intense vreugde en diep genieten. Dieren hebben in deze poëzie symboolwaarde, zoals b.v. paarden vaak verwijzen naar een paradijselijke toestand. Het wijde, stille boerenland verschaft de dichter geborgenheid en geluk, zeker als het een gedeelde ervaring met de geliefde betreft. Kopland heeft een heel zorgvuldig taalgebruik met een geraffineerde verstechniek. Hij heeft het vermogen in ogenschijnlijk gewone omgangstaal tòch het raadsel van de dichtkunst intact te laten. Aanbevolen aan oudere v.o.-scholieren en aan eenieder die van poëzie houdt.
(Biblion recensie, Els van Geene.)

Prijs €4,50 (verzendkosten €3,64)
GRATIS VERZENDING BIJ BESTEDING VANAF €20,- ! !
Mariposa Boeken - Meer dan 8000 Advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
8 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Utrecht
(Utrecht, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)