Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Een EEND van vijfendertig / Ernst van Altena

Prijs: Tegen elk aannemelijk bod

819 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw
  • Soort boek:
  • Paperback

De geschiedenis van de 2CV

Het boek, geschreven door Citroën fanaat en 'halve Fransman' Ernst van Altena, toont min of meer chronologisch de geschie­denis van de Eend.
Van het vooroorlogse prototype met één koplamp, dat nog het meest op een kleine pantserwagen leek, via de eerste Eenden die bij tegenwind door hun liefhebbende eigenaars over de Afsluitdijk geduwd moesten worden, tot de volwaardige, maar nog altijd even zuinige eend van vandaag, inclusief de nieuwste variaties: de charlestonnende eend en de hippe besteleend met roodbonte gordijntjes, waarin het net zo heerlijk vrijen is als in de
'Fiacre' van Léo Xanroff.

Eenden als alpinisten, als kamelen in de woestijn, varende eenden, eenden als verhuiswagen, met de motorkap van een Rolls, tot rijdend kunstwerk omgetoverde eenden, eenden in de literatuur ... je kunt het zo gek niet bedenken of het is in die 35 jaar wel eens met een eend gedaan.

Overvloedig geïllustreerd, doet dit boek verslag van al die avonturen met de 35-jarige eend: anekdotisch, met enige ver­tedering. Het is geen boek voor technici, voor zelfsleutelaars, die hoef je over de Eend trouwens niets
meer te leren ... Nee, het is een boek voor allen die met enige nostalgie terugdenken aan hun eerste auto, die een eend was, of degenen die hun eerste liefde altijd trouw gebleven zijn.

verzendkosten voor de koper

zie ook mijn andere advertenties.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Den Helder
(Noord-Holland, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)