Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en België!

boeken

Bongers & Bremer – De Huissense Veermoord [LET OP: gesigneerd door beide auteurs]

Prijs: € 7,95

316 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Bongers & Bremer – De Huissense Veermoord [LET OP: gesigneerd door beide auteurs]

 

Uitgeverij Bon Vivant, Arnhem, 1e druk, 2004, paperback, 198 pag.

 

‘De Huissense Veermoord’ is de tweede titel in een reeks, die in 2003 begon met ‘De laffe moord in Haalderen’. De streekdetectives van Michel Bongers en René Bremer zijn geïnspireerd door de boeken van Baantjer en spelen zich helemaal af in de Over-Betuwe, het gebied tussen Arnhem en Nijmegen.

 

We schrijven 17 september 1975 als heel Nederland even de adem inhoudt.

 

Mieke de Boergraaf, echtgenote van minister van Defensie Hans de Boergraaf, komt om het leven bij een verkeersongeval op Het Looveer in Huissen. Haar auto, bestuurd door particulier chauffeur Arnoud Haringa, rijdt met grote snelheid de Rijn in. Mieke de Boergraaf overlijdt ter plaatse, de chauffeur raakt in coma en wordt afgevoerd naar het Elisabeth Gasthuis in Arnhem.

Bijna dertig jaar later doet de Bemmelse persfotograaf Mick van Amersfoort een schokkende ontdekking: het lijkt er sterk op dat Mieke de Boergraaf het slachtoffer is geworden van een gruwelijk misdrijf. Samen met zijn dorpsgenoten kapelaan Oudekerk, dokter Coenraad en politieagent Smit en de Angerense psychologe Agnes Jansen stelt Mick een onderzoek in om de waarheid rond De Huissense Veermoord alsnog boven water te halen.

 

Michel Bongers (1964) en René Bremer (1963) groeiden op in Bemmel en leerden –met dank aan Zuster Michaël- schrijven op de Maria Koninginneschool.

 

Bongers volgde later de School voor de Journalistiek en studeerde Communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Hij ging daarna als journalist aan de slag bij verschillende bladen.

 

Bremer studeerde Culturele Antropologie, eveneens aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen. Hij werkte als communicatieadviseur bij o.a. KRO, Philips en Rood & Partners, om zich in 2000 onder de naam Bremer Communicatie zelfstandig te vestigen.

 

Persoonlijke toegift: inlegvelletje met enkele ‘werkelijke’ namen van personages uit het boek.

 

Leesvouwtje in rug, verder in prima staat.

 

 

Verzendkosten à 5 x postzegel  “Nederland 1” zijn voor de koper. 

Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven.

Op deze advertentie kan niet geboden worden. 

Contact uitsluitend per mail

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Arnhem
(Gelderland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)