Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

De indringers - Joseph Hayes

Prijs: € 2,50

858 keer bekeken • Status: Actief

De indringers - Joseph Hayes

Wie dit boek ter hand neemt, maakt zichzelf tot deelgenoot van het adembenemend avontuur van Danny Hillard, een eenzaam warenhuisemployé, zijn vrouw Eleanor, zijn knappe dochter Cindy en zijn zoontje Ralphie, die op een kwade dag tot de ontstellende ontdekking komen, dat een drietal uit de gevangenis ontsnapte misdadigers hun woning bezet heeft om de hen op de hielen zittende politiemacht te misleiden en daarna een nieuwe aanval op de samenleving te ondernemen. Met feilloos werkende sluwheid voeren de indringers hun tot in de kleinste bijzonderheden uitgewerkte plannen uit. Zij gaan met haast sadistische methoden te werk en alles in het huis der Hillards, met inbegrip van de bewoners zelf wordt aan hun misdadige doelen ondergeschikt gemaakt.
Voor de Hillards zijn het dagen van ondraaglijke spanning. Zij leven in een hel van ellende, onmacht en angst. Iedere handeling op elk moment kan gevaarlijk zijn en het gevaar dreigt van zowel van binnen als van buiten. Contact met de politie is onmogelijk zou zelfs rampzalig zijn, daar de indringers voortdurend enkele gezinsleden als gijzelaars in hun macht hebben. Bovendien hangt de dreiging boven hun hooft van een ontvoering van Eleanor, Cindy en Ralphie die de boeven bij hun vertrek als schild voor een veilige aftocht zullen gebruiken.

De politie onder leiding van de jonge sherrif Jessie Webb, die nog een oude vete met Glenn Griffin, de leider der misdadigers heeft uit te vechten zit natuurlijk niet stil, maar zij zoekt als het ware naar de beruchte speld in de even beruchte hooiberg, daar haar prooi als van de aardbodem verdwenen schijnt.
Charles Wright de vriend van Cindy is eigenlijk de man die het eerst iets vermoedt van de vreselijk toestand.Als echter de volle werkelijkheid in al haar verschikking tot hem doordringt is het ook hem volkomen duidelijk dat hij tegenover de politie moet zwijgen. Daarom besluit hij op eigen houtje te handelen. Na uren van martelend wachten ziet hij zijn kans schoon, maar op het meest kritieke moment wordt hij door een schot buiten gevecht gesteld. Toch is zijn optreden er de oorzaak van dat Danny zelf tot de aanval kan overgaan. In een dramatische scene tussen hem en Glenn Griffin waarbij het om het behoud van zijn kind gaat in welke situatie hij zich echter meester van het terrein weet, krijgen  in het hart van de dappere, gefolterde Danny toch nog menselijke gevoelens waarvan hij na deze vreselijke dagen het bestaan niet meer vermoedde, langzamerhand de overhand.

Hardcover
verzendkosten:
- 4,50 ophalen bij DHL punt
- 5,75 thuisbezorgd door DHL
- 6,75 thuisbezorgd door PostNL

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Gouda
(Zuid-Holland, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)