Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Dick Francis – Favoriet

Prijs: € 3,95

559 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Overige soorten

Dick Francis – Favoriet

 

Het debuut van ‘King of Crime’ Dick Francis, eindelijk vertaald!

 

Vertaling door P.H. Ottenhof van ‘Dead cert’

Arbeiderspers, Amsterdam/Antwerpen, 1edruk, 1995, softcover, 222 pag.

 

‘Favoriet’ is het boek waarmee Dick Francis in 1962 een nieuwe carrière hoopte te beginnen. Aan zijn glanzende loopbaan als steeplechase jockey was immers door een ongelukkige val een bruut einde gekomen. Zelf verwachtte hij weinig van het boek, maar desondanks werd ‘Favoriet’ meteen na verschijnen een inslaand succes. ‘A star was born.’

 

In ‘Favoriet’ zijn alle elementen van de echte ‘Francis’ al aanwezig. De corruptie en de zwendel in de paardensport, de sympathieke antiheld, de ijzersterke intrige. Alan York is de naam van die antiheld, die kersvers uit Rhodesië in Engeland geconfronteerd wordt met misdadige intriges rond de renbaan. Bij de steeplechase vindt een jockey zelfs de dood.

 

Alan trekt zich het lot aan van zijn weduwe en raakt bovendien verstrikt in de netten van de eigenaresse van het paard waarop de gedode jockey reed. Zijn jacht op de misdadigers wordt ernstig bemoeilijkt doordat hij voortdurend behoedzaam tussen beide vuren door moet manoeuvreren. En als hij dan bijna verslagen lijkt, weet hij in de laatste ronde nog eenmaal al zijn krachten te verzamelen: in een dodelijke achtervolgingsscène weet hij definitief te zegevieren. Niet alleen over de misdadigers die hem belagen, maar ook over de spookbeelden uit het verleden die hem zo lang achtervolgd hebben…

 

“Dick Francis niet lezen omdat je niet van paarden houdt, is hetzelfde als Dostojevski niet lezen omdat je niet van God houdt”, aldus The New York Times.

 

“Absolute perfectie in het beschrijven van angstaanjagende climaxen en scènes vol spanning en geweld”, vindt Philip Larkin in The Observer.

 

Rug heeft leesvouwtjes, wat scheefgelezen, verder in goede staat.

 

Verzendkosten à 5 x postzegel  “Nederland1”zijn voor de koper. 

Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven.

Op deze advertentie kan niet geboden worden. 

Contact uitsluitend per mail

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Arnhem
(Gelderland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)