Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en België!

boeken

Frank Gruber – De Spookmijn

Prijs: € 2,95

829 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Hardcover

Frank Gruber – De Spookmijn

 

Vertaling door B. van der Horst van ‘The Silver Jackass’

De Combinatie, Rotterdam, 1edruk, 1952, linnen hardcover, gebonden, 222 pag.

 

Over een aflevering van Clever Crima Cases heen gluurde Joe Peel heimelijk naar zijn baas. Otis Beagle leunde in zijn bureaustoel achterover. Aan de frons op zijn grote, knappe gezicht was te zien, dat hij diep nadacht. Zijn vingers vormden een tentje. Aan de derde vinger van zijn linkerhand was een diamanten ring, die een maharadja waardig geweest zou zin, als ze maar echt was geweest. De ring was precies als Otis Beagle zelf. Groot, opzichtig en – niet helemaal echt. ‘Joe’, zei Otis Beagle met zijn diepe, welluidende stem, ‘ik heb nagedacht’. Otis Beagle zuchtte zo zwaar, dat zijn adem het tijdschrift van Joe Peel, die aan de andere kant van het burea zat, deed ritselen. ‘Probeer niet te dikwijls grappig te zijn, Joe. Op een goede dag verveelt het me en dan stuur ik je de laan uit’. ‘Doe dat nu, betaal me de drie weken salaris, die je me nog schuldig bent, dan ga ik’. Beagle begon ergens diep in zijn borst te brommen. ‘Daar heb je dus de dampen over in, over die armzalige drie weken salaris...’

 

Zo begint Hoofdstuk I van dit spannende boek.

 

Auteur Frank Gruber werd op 2 februari 1904 geboren in Elmer, Minnesota, USA en overleed op 9 december1969 inSanta Monica, Californië, USA. Hij was zelfstandig schrijver vanaf 1934. Pseudoniemen: Stephen Acre; Charles K. Boston; John K. Vedder. In Nederland westerns onder de naam Frank Winchester.

 

Frank Gruber schreef een aantal detective-series, waaronder een serie rond privé-detective Otis Beagle. Beagle draagt opzichtige kleren en imitatie diamanten in zijn ringen en in zijn dasspeld. Zijn assistent heet Joe Peel. ‘De Spookmijn’ (1941) is deel 1 uit deze serie.

(Bron: detectionary.nl)

 

Rug verschoten, scheefgelezen, verder in goede staat.

 

 

Verzendkosten à 5 x postzegel  “Nederland1”zijn voor de koper. 

Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven.

Op deze advertentie kan niet geboden worden. 

Contact uitsluitend per mail

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Arnhem
(Gelderland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)