Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

Het Perkament van Montecassino

Prijs: € 4,-

1.942 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Paperback

Het Perkament van Montecassino door Philipp Vandenberg

 

Karakter Uitgeverij 2e druk 2006

 

Het jaar 1400. Het weesmeisje Afra wordt door haar meester verkracht en brengt in het diepste geheim een kind ter wereld. En als haar wrede meester haar een jaar later opnieuw dreigt aan te randen, besluit ze weg te vluchten uit zijn dienst, voordat zij als heks terecht wordt gesteld. Slechts een klein bundeltje bezittingen neemt ze mee, waaronder haar meest kostbare bezitting: een foedraal met daarin een perkament dat zij van haar vader heeft gekregen met de mededeling dat het ooit van levensbelang voor haar zal zijn.

Zes jaar later. Afra woont in Ulm en is uitgegroeid tot een beeldschone jonge vrouw, die het eten bereidt voor de ambachtslieden die werken aan de grote kathedraal. De bouwmeester is de norse, in zichzelf gekeerde Ulrich von Ensingen. En het onvermijdelijke gebeurt: de vonk springt over tussen de mooie Afra en de veel oudere, getrouwde bouwmeester. Gaandeweg maken zij van hun liefdesrelatie geen geheim meer, totdat de vrouw van Ulrich onder mysterieuze omstandigheden de dood vindt en hij als dader wordt aangewezen. En weer dreigt Afra als heks geëxecuteerd te worden.

Tijd om het perkament in te schakelen. Maar...het blad is leeg. Met hulp van een alchemist slagen de radeloze geliefden er echter in een Latijnse tekst zichtbaar te maken, die betrekking heeft op de Constitutum Constantini, een document dat de grondslag vormt voor de oneindige rijkdom van de Kerk.

En dan begrijpen Afra en Ulrich wat voor ongelooflijk explosief document hen in handen is gevallen...

 

Verzendkosten zijn voor de koper en zijn € 6,95

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Deventer
(Overijssel, Nederland)
Tel: 0570-652853

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)