Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Janwillem Van de Wetering - Het werkbezoek

Prijs: € 1,-

528 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

In "het werkbezoek" wordt de commissaris geconfronteerd met een nieuwe omgeving: de met een flink pak sneeuw bedekte noord-oostkust van Amerika. Suzanne, de zuster van de commissaris, woont in een klein plaatsje in Maine. Haar man is verongelukt en ze heeft hulp nodig. Haar broer komt als haar redder. Maar er blijkt meer te beredderen dan een erfenis en een verhuizing overzee. De fatale val van de gepensioneerde bankdirecteur is geen ongeluk en de commissaris kan moeilijk anders dan de zojuist aangesteld sheriff helpen me de opsporing.
Brigadier De Gier is de commissaris, zeer tot diens ongenoegen, naar Maine gevolgd. Hij maakte zicht zorgen over de wankele gezondheid van zijn chef. Nu hij er toch eenmaal is mag hij meehelpen bij het oplossen van de ingewikkelde moordzaak, maar de commissaris maakt het hem niet gemakkelijk.
Het onderzoek stuit op de gesloten houding van de lokale bevolking en op het ontbreken van enig bewijsmateriaal. IJverig opgezette theorieën storten steeds opnieuw in elkaar.De commissaris, vriendelijk en geduldig, houdt vol en weet zowel zijn medewerkers als zijn tegenstanders te gebruiken.
Naarmate de sluiersworden gelicht brengt Van de Wetering ons met een aantal merkwaardige lieden in aanraking: Jeremy, een cynische heremiet die zich vanuit zijn eiland tegen een door hem afgewezen wereld verdedigt. Een groepje jonge vernielzuchtige intellectuelen. Een rijke dame van stand die zich in haar landhuis vermaakt met een Vietnam-veteraan. En dan de dorpelingen, onschuldig als duiven, listig als slangen.

Verzendkosten E.3,84.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
8 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Geertruidenberg
(Noord-Brabant, Nederland)
Tel: 0162522554

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)