Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

De Toerentallen Van De Pop

Prijs: € 5,90

14 keer bekeken • Status: Actief

Omschrijving:

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur bestel is de volgende dag in huis. Alle bestellingen worden stevig verpakt.


De Toerentallen Van De Pop
Cor Gout
9789059940635

Kaft met krasjes, deukjes, omgekruld of slijtage aan de randen. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2005. Taal: Nederlands.

78-45-16-33 zijn de vier snelheden op de Dual pick-up die aan de wieg stond van Cor Gout's popbestaan. Vier snelheden, vier functies, vier stemmingen, je kunt op zoveel manieren naar muziek luisteren en er op zoveel manieren over schrijven: cultuurhistorisch, essayistisch, geschiedschrijvend, encyclopedisch, kritisch, anekdotisch...Gout heeft ze alle beproefd, tot hij uitkwam bij de meest persoonlijke benadering, de dagboekaantekening. Krabbeltjes in het meest persoonlijke medium denkbaar, het dagboek (in Gout's geval: zijn zakagenda), bleken veelzeggend of beeldend genoeg om ze uit te werken tot 'stukjes' voor een lezerspubliek, eerst de lezers van Het Platenblad, nu die van dit boek. Het resultaat is even veelvuldig als de popmuziek zelf: schetsen uit de losse pols, sketches uit het variťtť van de pop, kleine lampjes aanfloepend boven het hoofd van de schrijver, ergernissen en woede-uitbarstingen, odes aan geliefde artiesten, platen en gebeurtenissen, herinneringen die een lach of een traan oproepen of allebei, absurditeiten en herdenkingen. De illustraties van Bas den Boer sluiten op een verrassende manier bij de verhalen. Cor Gout is neerlandicus, filosoof, auteur en zanger/tekstschrijver van de band Trespassers W. Over popmuziek en popcultuur schreef hij in bladen als Vinyl, Trespassers W, Forum, Kiosk, Opscene, De Groene Amsterdammer, Gonzo Circus, Fake en Het Platenblad, alsmede in diverse boekuitgaven. Over de tournees van zijn band Trespassers W gaat zijn boek 'Trespassers' Trips'. Literaire uitgaven zijn: Zee/Land, Noirette en Van Stolkpark, verboden gebied . Bas den Boer is beeldend kunstenaar en maakt zowel twee- als driedimensionaal werk en beperkt zich niet tot ťťn bepaalde (traditionele) discipline. Klank, taal, fotografie, video of verf alles is inzetbaar. Schetsen en studies zijn vaak regeltjes en gekrabbelde tekeningen en notities een eerste neerslag van een zorgvuldig uit te denken concept.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.
Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • EAN (artikel code): 9789059940635
  • Levering: Verzenden
  • Merk: Cor Gout
  • SKU (eigen artikel code): 413300093


Reageer nu!

Contact-informatie

Boekenbalie ( Bedrijf )
2 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Antwerpen
(Antwerpen, BE)
Tel: +31(0)851302932

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)