Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

De Ackerdijkse Plassen - Oases in Nederland - In perfecte staat!

Prijs: € 4,95

72 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Overige soorten

Frans Buissink e.a., OASE IN NEDERLAND - DE ACKERDIJKSE PLASSEN -, 128 blz., rijk geillustreerd met afbeeldingen en kaarten in kleur, origineel omslag ca. 28x22.5cm., 2e herziene druk, Vereniging Natuurmonumenten / Uitgeverij Uniepers Abcoude 2003. Een perfect - in zeer goede staat - exemplaar van deze interessante en fraaie uitgave! Verzending per post na ontvangst betaling. Verzendkosten koper. Kzw7

 

Samenvatting: De Ackerdijkse Plassen liggen op een plek waar niemand nog natuur zou verwachten. Waar de overkokende economie van Nederland op zijn hevigst bruist, onder de rook van Rotterdam, heeft zich een oase van kwetsbaar groen weten te handhaven. Het leven in dit natuurgebied draait om vogels. In een waterland als Nederland komt het beschermen van vogelgebieden in de meeste gevallen neer op waterbeheer. Zo ook in de Ackendijkse Plassen. Hier is een vruchtbare samenwerking tot stand gekomen tussen de Provincie Zuid-Holland, Vogelbescherming Nederland, de Stichting Vrienden van Ackerdijk en het Hoogheemraadschap van Delfland. De watergangen en de plassen zijn op diepte gebracht, de waterpeilen volgen weer het ritme van het seizoen, de variatie aan waterplanten en -dieren is toegenomen. Het hoopgevende resultaat spiegelt zich af in de kleur van het water, de geur van de bloemen, het landschap en de vogelrijkdom van Ackerdijk.

 

Recensie: Ingeklemd tussen het geraas van snelwegen en het overmatige geluid van vliegtuigen liggen onder de rook van Rotterdam de Ackerdijkse Plassen: een oase van natuurlijke rust en rijkdom. De Plassen zijn sinds 1962 eigendom van de Vogelbescherming Nederland. In dit boek komen zowel cultuur (de turfstekerei) als natuur aan bod. Het gebied is met name van belang voor de vogels. Lijsten met waargenomen soorten bewijzen dit. Maar ook een aantal zoogdieren voelt zich hier thuis. Verder is er een rijk plantenleven. Het zeer informatieve slothoofdstuk over de zogenaamde 'Groen-blauwe Slinger', een ecologische structuur van natuur- en recreatiegebieden in Zuid-Holland, vertelt over de toekomst van de natuur in het Groene Hart. Een prachtig geillustreerd en zeer boeiend geschreven geheel.
(Biblion recensie, C. Pot)

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Apeldoorn
(Gelderland, Nederland)
Tel: 055-5428201

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)