Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

De Complete KRUIDENWIJZER - 500 Keukenkruiden en Geneeskrachtige Kruiden - kenmerken, verzorging, standplaats -

Prijs: € 8,50

1.565 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw
  • Soort boek:
  • Hardcover

Franz-Xaver Treml.  DE COMPLETE KRUIDENWIJZER, Het praktische naslagwerk voor de tuinier - 500 KEUKENKRUIDEN EN GENEESKRACHTIGE KRUIDEN Kenmerken, Verzorging, Standplaats -, 319 blz., rijk geillustreerd in kleur, hardcover ca. 22x15cm., register, 1e druk, Zuidnederlandsche Uitgeverij, Aarteselaar, 2015. Naam met wens op schutblad, een zo goed als nieuw exemplaar van deze interessante, praktische en fraaie uitgave! Verzending per post na ontvangst betaling. Verzendkosten koper. Kzw7 

 

Samenvatting: Het praktische naslagwerk voor de tuinier : 500 keukenkruiden en geneeskrachtige kruiden - kenmerken - verzorging - standplaatsDeze actuele kruidengids boordevol gedetailleerde foto's helpt u bij het uitkiezen van aromatische keukenkruiden en doeltreffende geneeskrachtige kruiden, en laat u bovendien kennismaken met talloze exotische en wilde kruiden. U hebt de keuze uit:195 keukenkruiden en specerijen50 geneeskrachtige kruiden50 Aziatische kruiden90 bijzondere kruiden55 wilde kruidenPer kruid vindt u in een oogopslag alle informatie die u nodig hebt over de kenmerken en standplaatsen, de verschillende soorten, de verzorging, de bloei- en oogsttijd en de toepassingen.Een onmisbaar naslagwerk voor alle kruidenliefhebbers!

 

Recensie: Een zeer verzorgde en goed bruikbare kruidencatalogus. De gids, van de hand van een gespecialiseerd kruidenkweker, start met een introductie over de aanschaf, verzorging, oogst e.d. van de kruiden en bespreekt vervolgens in zes hoofdstukken de soorten. De kruiden zijn onderverdeeld in keukenkruiden, specerijen, geneeskrachtige en Aziatische kruiden, bijzondere kruiden en de wilde kruiden (veelal in Nederland te vinden). Per pagina wordt een soort besproken. De bovenste helft van de pagina toont de plant op één of twee kleurenfoto’s (van vooral de bloeiwijze), de beknopte bespreking staat er onder. De Nederlandse en wetenschappelijke namen, de standplaats, verzorging, vermeerdering, het oogsten, het gebruik en eventueel andere soorten, staan beschreven. In symbolen worden de hoogte, oogsttijd, bloemkleur, bloeitijd etc. aangegeven. Een zeer boeiende uitgave, vol bekende en onbekende eetbare en/of geneeskrachtige kruiden. Een praktisch naslagwerk voor de kruidenliefhebber. De planten staan alfabetisch op de wetenschappelijke naam. Met register.

Jacolien Zwart

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Apeldoorn
(Gelderland, Nederland)
Tel: 055-5428201

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)