Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

DE DALMATISCHE HOND - In perfecte staat!

Prijs: € 4,95

98 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw
  • Soort boek:
  • Paperback

Beschrijving DE DALMATISCHE HOND - In perfecte staat!Redactie Over Dieren. DE DALMATISCHE HOND - Aanschaf, Voeding, Verzorging, Opvoeding, Voortplanting, Ziekten en nog veel meer -, 64 blz., rijk geïllustreerd met foto's in kleur en zwart, pb ca. 21x15cm., 3e herziene druk, uitgave Welzo Media Productions, Warffum, 2002. Een perfect exemplaar van deze interessante, praktische en fraaie uitgave! Verzending met Postnl. Verzendkosten koper. Kzw6/- 

Samenvatting: Deze zwart-wit gevlekte elegante hond wordt voornamelijk gekozen om zijn mooie uiterlijk en het vriendelijke karakter. In dit boek wordt een duidelijke stelling genomen tegen de broodfokkers die door het succes van de Disneyfilm dit ras grote problemen hebben bezorgd.
In Nederland is er een speciaal fonds opgericht dat als doel heeft Dalmatiërs te herplaatsen die (vaak) impulsief zijn aangeschaft en weer afgedankt.
De Dalmatische hond is een prima gezinshond, sportief, intelligent en aanhankelijk. In dit boek worden tips gegeven over voeding dalmatiërs zijn echte alleseters en ook over verzorging en hoe te handelen als men ervoor kiest om een nestje te fokken.
De Dalmatiër kent net als andere rassen ook specifieke gezondheidsproblemen en erfelijke aandoeningen. In het hoofdstuk Gezondheid worden deze onderwerpen besproken. Achterin staan vele vermeldingen van hondenverenigingen en internetsites voor dit ras.
Voor fans is dit boek onmisbaar, al is het alleen maar om de foto's.

Recensie: Deel uit een serie identiek opgezette boekjes over een bepaald hondenras. Behandeld worden o.a. Oorsprong, Rasstandaard, Voor- en nadelen van het ras, Reu of teef, Pup of volwassen hond, Waar kopen, Op reis, Voeding, Verzorging, Opvoeding, Voortplanting, Parasieten, Gezondheid en ziekte enz. Tevens is er aandacht voor de rasvereniging(en). Tot slot nog een pagina met het signalement van de soort. Het geheel is geillustreerd met kleuren- en zwart-witfoto's. Het in een kleine letter gedrukte boekje is niet bedoeld als uitgebreid handboek, maar het biedt nuttige basisinformatie, m.n. voor mensen die overwegen een hond aan te schaffen. Zij die al een hond hebben, wordt aangeraden dieper gravende literatuur als aanvulling aan te schaffen.

Redactie

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Apeldoorn
(Gelderland, Nederland)
Tel: 055-5428201

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)