Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

FOLKLORE IN DE TUIN - Handige en Beproefde Tuintips door de Eeuwen heen - Als Nieuw!

Prijs: € 6,50

87 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw
  • Soort boek:
  • Paperback

Charlie Ryrie. FOLKLORE IN DE TUIN - HANDIGE EN BEPROEFDE TUINTIPS DOOR DE EEUWEN HEEN -, 176 blz., rijk geillustreerd met afbeeldingen in kleur, origineel omslag ca. 24.5x19.5cm., bibliografie, register, uitgave Librero, Kerkdriel 2002. Een als nieuw exemplaar van deze interessante, praktische en fraaie uitgave! Kzw5/ 

 

Samenvatting: In Folklore in de tuin wordt de aandacht gevestigd op natuurlijke patronen. Het gedrag van planten en dieren, en de toestand en kleuren van de lucht worden geïnterpreteerd voor een zo nauwkeurig mogelijke weersvoorspelling en bepaling van de beste planttijden en -methoden.


Recensie: Fris ogende uitgave van een Engelse schrijfster van boeken en artikelen over organisch tuinieren, die nu op vlotte wijze traditionele methoden en gewoonten beschrijft, die nog goed bruikbaar zijn. Hierbij wordt ook rekening gehouden met weersverschijnselen en typisch gedrag van dieren. Het boek bevat vooral tips en wetenswaardigheden voor de grondbewerking, teelt, verzorging en gewasbescherming. Kamerplanten en planten die de gezondheid zouden verbeteren, krijgen een apart hoofdstuk. De vele kleurenfoto's van verschillend formaat en de tekeningen in kleur zijn van een goede kwaliteit, maar zorgen naast de vrij klein gedrukte tekstblokken voor een volle bladspiegel. De bibliografie en het gecombineerde onderwerps- en plantenregister zijn handig. Tuinboek om "door te snuffelen" voor tuiniers met enige ervaring.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Apeldoorn
(Gelderland, Nederland)
Tel: 055428201

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)