Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

JURGENS TUINBOEK - WAT JE ABSOLUUT OVER JE TUIN MOET WETEN

Prijs: € 6,-

161 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Jurgen Smit. JURGENS TUINBOEK - WAT JE ABSOLUUT OVER JE TUIN MOET WETEN -, 143 blz., rijk geillustreerd met afbeeldingen in kleur, origineel omslag ca. 24x21cm., 2e druk, reeks Groenboekerij, Kosmos-Z&K Uitgevers, Utrecht 2005. Een perfect - als nieuw - exemplaar van deze zeer interessante, praktische en fraaie uitgave! Kzw5/ 

Samenvatting: Er wordt vaak gedacht dat tuinieren moeilijk is. Maar de auteur van dit boek, Jurgen Smit, maakt duidelijk dat dat niet zo is. Als je een aantal principes kent, kan er niet zoveel fout gaan. Dan wordt tuinieren een plezier. Jurgen Smit is al bijna tien jaar presentator van tuinprogramma's bij SBS 6 en gewend helder uit te leggen waar het in de tuin werkelijk om draait. Dat doet hij ook in dit fraai ge ustreerde boek. Hij laat je de wondere wereld van het plantenleven begrijpen, zodat je bijvoorbeeld zonder angst durft te snoeien en te leiden, omdat je weet wat je doet.
Hij vertelt over de werking van de grond waar het leven in je tuin op berust, maar ook over het maken van perfecte bestratingen en erfafscheidingen, heel praktisch en duidelijk. Hij legt uit hoe je een goede tuin ontwerpt en hoe de opbouw van het groen gebeurt. Hij leert je hoe je je groene buitenkamer extra leuk kunt inrichten en toegevoegde waarde kunt geven.
Kortom, hij geeft inzicht in structuren, maar komt ook met nieuwe materialen en verrassende mogelijkheden voor je tuin. Maar het belangrijkste van Jurgens Tuinboek is: hij leert je op een andere en nieuwe manier naar je tuin kijken, zodat je er meer van kunt en gaat genieten. Van 'veroordeeld tot een tuin' tot een 'zegening'.

Recensie: Via zijn hoveniersbedrijf werkt Jurgen Smit al jaren mee aan diverse televisieprogramma's. Daarnaast schrijft hij over tuinieren voor een krant en enkele tijdschriften. En nu dus een boekprimeur. De auteur hoopt dat deze uitgave ervoor zal zorgen dat men meer ontspannen in de tuin gaat werken, want veel groenboeken hebben volgens hem iets dwangmatigs. Daar is hij goed in geslaagd, want dit boek 'ademt' rust: van de verteltrant tot en met de lay-out. Toch is het zeker niet alleen een kijkboek, waarbij je rustig achterover leunt. Nee, op een leuke manier wordt veel basiskennis opgedaan. Na een algemeen deel en een hoofdstuk met wetten waarmee tuineigenaren te maken hebben, zijn hoofdstukken gewijd aan de werking van een plant, grond en bodem, ontwerpen, bestraten, kleuren enzovoort. Alles wordt op een vlotte manier beschreven en verduidelijkt met mooie kleurenfoto's. In dit boek dus inderdaad geen tabellen en vermaningen, maar vooral adviezen om te genieten. Een aparte invalshoek voor een tuinboek, maar erg geslaagd.

Amieke van der Eyk

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Apeldoorn
(Gelderland, Nederland)
Tel: 0555428201

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)