Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Koraalvissen en lagere dieren - Hans J. Mayland

Prijs: € 5,-

266 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Hardcover

Hardcover gebonden met stofomslag, uitgave 1981, 295 blz. boordevol kleurenfoto's en tekeningetjes. Boek is in goede staat. Verzendkosten Nederland (3,90 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 6,50 euro)

Koraalvissen en de hier besproken lagere dieren leven in tropische zeeën in de omgeving van de koraalriffen. Het leven in deze ruimte verschilt belangrijk van dat in de gematigde of koude gebieden. De duiker kan de kleurenpracht daar niet waarnemen, omdat deze door de filtering van het licht in het wat verloren gaat. Kunstmatige belichting biedt pas de mogelijkheid om waar te nemen welke kleurenpracht de natuur hier heeft geschapen. Nog meer echter raakt men onder de indruk van de vele soorten leven - vooral ook omdat deze op het eerste gezicht niet te overzien zijn. Over deze tropische pracht onder water, maar ook over de succesrijke pogingen deze bonte onderwaterwereld in ons huis te halen, vertelt dit boek.
De aquariumhouder stelt al snel vast, dat veel soorten, die op het koraalrif elk onder de voor hen optimael condities leven, zich kunnen aanpassen aan de ander milieu-omstandigheden in gevangenschap. In dit verband zijn er voor de aquariumhouder nog een groot aantal onbekende factoren, maar door ervaring wordt men wijs. Grote moeilijkheden ontstaan soms bij het leren van onbekende begrippen en namen. Koraalvissen worden nu eenmaal voor het overgrote deel verhandeld onder hun wetenschappelijke naam en om deze te leren kennen, heeft men een naslagwerk nodig zoals dit. Het exact indelen van vissen is niet eenvoudig. Veel soorten kunnen gemakkelijk onderling verwisseld worden en zijn slechts aan bepaalde details te herkennen. Eveneens is het niet mogelijk om bepaalde soorten met onverschillig welke andere dieren samen te houden. Het overgrote deel van de in dit boek besproken vissen en ongewervelden werd door de auteur en door veel van zijn vrienden jarenlang geobserveerd - zowel in hun natuurlijke omgeving, de zee als in het aquarium.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)