Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

VOGELS IN DE NESTEN Nestbouw, Eieren, Broedzorg, Jongen - Als Nieuw!

Prijs: € 6,95

161 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Michael Lohmann. VOGELS IN DE NESTEN - Nestbouw, Eieren, Broedzorg, Jongen. 127 blz., rijk geillustreerd met afbeeldingen in kleur, pb ca. 20.5x15.5cm., bibliografie, register, Tirion Uitgevers, Baarn 2004. Een perfect exemplaar van deze interessante, praktische en fraaie uitgave! Kzw5/- 

Samenvatting: Nestbouw - eieren - jongen - broedzorg. Dit vertederende boek biedt een fascinerend kijkje in de 'kraamkamer' van onze bekendste vogels. Vol met interessante gegevens en soms verbluffende foto's over nesten, eieren, broedtijd, jonge vogels, broedzorg en nog veel meer. Met tips voor het creëren van nestelplaatsen, verzorging van jonge vogels en de inrichting van een vogelparadijselijke tuin. Korte beschrijvingen met foto's van de 72 belangrijkste en meest voorkomende inheemse vogelsoorten maken het herkennen en determineren van de vogels eenvoudig.

Recensie: Aandacht voor een specifieke facet van het vogelleven: het voortbrengen en de verzorging van het nageslacht. Alle leven is daarop gericht, maar de manier waarop is kenmerkend voor de soort en zo ook legt, broedt en voert iedere vogel op zijn ofwel hare wijs. Verschillende nestvormen, eieren, broedduur etc., nestvlieders of nestblijvers, het wordt alles duidelijk gemaakt in het inleidende gedeelte. Ook vindt men daarin tips om uit het nest gevallen jongen groot te brengen, nestkasten te maken en de tuin vogelvriendelijk in te richten. Vervolgens wordt van 72 bij ons bekende vogelsoorten kort het uiterlijk beschreven en meer uitgebreid de nestbouw, het broeden en het verzorgen van de jongen. Alles goed geillustreerd met kleurenfoto's van nesten met legsels of pas uitgekomen jongen en voerende ouders. Tot besluit een tabel met broedgegevens, literatuuropgave en een adressenlijst van instanties op 't gebied van vogelbescherming en vogelonderzoek. Aardig boekje voor de vogelliefhebber. Onlangs verscheen van dezelfde auteur 'Deltas gids voor zangvogels'* en ook van zijn hand is: 'Complete natuurgids vogels'**.

J. Timmers

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Apeldoorn
(Gelderland, Nederland)
Tel: 0555428201

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)