Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Antigone - Jean Anouilh

Prijs: € 4,-

46 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

Paperback, uitgave Stichting Sitos 2001, 64 blz. Franstalig incl. woordenlijstjes Fa/Ne. Randen kaft ietwat sleets; hoekjes kaft licht 'gekneusd'; verder in goede staat. Verzendkosten Nederland (4 euro) zijn voor de koper. [634]

Sophocles (430 v.Chr.) heeft in een aantal tragedies het mythologische verhaal van de familie van Oedipus weergegeven. Antigone is de dochter van Oedipus. Haar beide broers zijn in een opstand gesneuveld en ze wil een van hen tegen de wil in van Creon, de koning, maar ook haar oom en aanstaande schoonvader, begraven. Dit gedeelte heeft de Franse toneelschrijver Anouilh (1910-1987) in 1942 gebruikt om een hedentijdse jonge vrouw die gewetensconflict verkeert, te tekenen. De klemtoon is daarbij meer persoonlijk dan politiek zoals bij Sophocles geworden. Creon probeert Antigone eerst te sussen, dan wil hij haar daad in de doofpot doen, dan dreigt hij, dan vertelt hij dat haar broer haar offer niet waard is, maar Antigone blijft bij haar besluit en wordt zo de heldin van de zuivere jeugd.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro (pakketpost). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties


Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
5 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)