Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Antigone - Jean Anouilh

Prijs: € 4,-

854 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Paperback

Paperback, uitgave Stichting Sitos 2001, 64 blz. Franstalig incl. woordenlijstjes Fa/Ne. Randen kaft ietwat sleets; hoekjes kaft licht 'gekneusd'; verder in goede staat. Verzendkosten Nederland (3,65 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 9 euro)[634]

 

ALS U OP MIJN ADVERTENTIE REAGEERT, HOUD DAN OOK UW SPAMBOX IN DE GATEN.


Sophocles (430 v.Chr.) heeft in een aantal tragedies het mythologische verhaal van de familie van Oedipus weergegeven. Antigone is de dochter van Oedipus. Haar beide broers zijn in een opstand gesneuveld en ze wil een van hen tegen de wil in van Creon, de koning, maar ook haar oom en aanstaande schoonvader, begraven. Dit gedeelte heeft de Franse toneelschrijver Anouilh (1910-1987) in 1942 gebruikt om een hedentijdse jonge vrouw die gewetensconflict verkeert, te tekenen. De klemtoon is daarbij meer persoonlijk dan politiek zoals bij Sophocles geworden. Creon probeert Antigone eerst te sussen, dan wil hij haar daad in de doofpot doen, dan dreigt hij, dan vertelt hij dat haar broer haar offer niet waard is, maar Antigone blijft bij haar besluit en wordt zo de heldin van de zuivere jeugd.

Verzending
Verzending vindt plaats van dinsdag tot en met zaterdag.

Combinatievoordeel:
- Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 3,65/4,20 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 6,45 euro bezorging thuis of 5,45 euro ophalen bij een DHL-ServicePoint bij u in de buurt. (Voor deze tarieven kunt u een pakket samenstellen van max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm.)

Verzendkosten/combinatievoordeel België:
- De verzendkosten voor een brievenbuspakje bedragen 9 euro. U betaalt dit tarief ook als meerdere boeken in één envelop passen.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 10 euro bezorging thuis of 9,50 euro ophalen bij een DPD-Pickup parcelshop bij u in de buurt. (Voor deze tarieven kunt u een pakket samenstellen van max. 1 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm).

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.

Website tipBoeken aanbiedingen op Bol.com

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)
  • 1 / 3
  • 2 / 3
  • 3 / 3

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)