Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Edward W. Huffstetler - Indiaanse mythen en legenden

Prijs: € 2,-

84 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Hardcover

In Indiaanse mythen en legenden maken we kennis met de fascinerende wereld van de Indiaanse mythologie. Het boek biedt een informatief en boeiend overzicht van de geloofsopvattingen en legenden van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. De verhalen die aan bod komen geven een uniek inzicht in de historische, sociale, spirituele en culturele tradities van de verschillende stammen.
In hoofdstuk één van Indiaanse mythen en legende maken we kennis met de Indiaanse kijk op het ontstaan van de aarde.
Hoofdstuk twee gaat over de begindagen van het mensdom, in deze verhalen wordt de oorsprong van de verschillende culturen en van hun respectieve ceremonies en rituelen verklaard. Hoofdstuk drie biedt een interessante kijk op de relatie tussen de mens en zijn broeders de dieren.
In hoofdstuk vier komen de verhalen over helden en dappere krijgers aan bod. Hoofdstuk vijf behandelt de Trickster-figuur, een listige bedrieger die in allerlei gedaanten kan optreden.
In hoofdstuk zes verdiepen we ons in de wereld van liefde en hartstocht via verhalen die soms geestig en soms romantisch zijn. Hoofdstuk zeven tenslotte, biedt een blik op de soms huiveringwekkende wereld van geesten en spoken. De talloze schitterende kleurenfoto's en -illustraties brengen de eeuwenoude verhalen tot leven.

Verzendkosten E.4,00.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Geertruidenberg
(Noord-Brabant, Nederland)
Tel: 0620229492

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)