Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Te koop boek over Selma Lagerhof door Christine Doorman.

Prijs: € 20,-

726 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Gebruikt

Te koop,
prachtig mooi document 220 bladzijdes vol over het leven van de Zweedse schrijfster Selma Lagerhof door Christine Doorman. Het boek is in een erg mooie staat, helaas wel links en rechts wat vlekjes en niet alle foto's zijn meer aanwezig in het boek.
Een prachtige biografie over deze bijzondere Zweedse vrouw!
Bron: Wikipedia.
Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (op het landgoed Mårbacka in de gemeente Sunne (Värmlands län), 20 november 1858 – aldaar, 16 maart 1940) was een Zweeds schrijfster, die vooral bekend is geworden door haar kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis.
In 1909 ontving ze de Nobelprijs voor Literatuur en in 1914 werd ze lid van de Zweedse Academie, het comité dat de Nobelprijs voor Literatuur toekent.
Ze woonde in de plaats Sunne, waar twee hotels naar haar zijn vernoemd. In haar voormalige woonhuis Mårbacka (nabij Sunne) is tegenwoordig een museum gevestigd.
Van 1991 tot 2015 stond haar portret op het bankbiljet van 20 Zweedse kronen. In 2015 is het portret van Astrid Lindgren hiervoor in de plaats gekomen.

Christine Doorman, ook wel Christina Doorman (Utrecht, 31 mei 1858 – Den Haag, 18 november 1941) was een Nederlands schrijfster en vertaalster. Ze schreef ook onder de pseudoniemen Alma en Christine. Zij was dochter van Henderik Jan Diederik Doorman (1820-1894), ambtenaar Staatsspoorwegen, en Christina van Thiel (1827-1913). Christine was drie jaar jonger dan haar broer Augustus Johannes. Veel van haar familieleden waren beroepsmilitair. De bekende schout-bij-nacht Karel Doorman was haar achterneef. Christine bezocht de MMS en was geïnteresseerd in literatuur. Vanaf 1920 woonde ze op meerdere adressen in Den Haag.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
3 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Baarlo
(Limburg, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)