Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Hans Andreus - Blikkie de robot .

Prijs: Tegen elk aannemelijk bod

355 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Hardcover

Hans Andreus - Blikkie de robot
omslag en tekeningen van Babs van Wely
1972, Uitgeversmaatschappij Holland
72 pag., isbn 90 251 0211 5
harde kaft met stofomslag
stofomslag heeft wat gebruiksspoortjes (kleine scheurtjes en dergelijken; waar mogelijk geplakt)
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)"Blikkie is geen mens en geen mensenkind maar een robotje. Een huisrobotje. Dat wil zeggen: hij moet als een soort huisknechtje al het werk opknappen in de flat van meneer en mevrouw Wiggel. En zelf in de tijd waarin het verhaal speelt - de tijd van een misschien wel nabije toekomst - heeft Blikkie daar z'n robothandjes vol aan, ondanks de vele apparaten en automaten. Want mevrouw Wiggel vindt: huisrobotjes zijn er niet om te luieren.
Maar Blikkie is geen robotje dat zomaar alles néémt. Hij heeft zijn eigen wil en een eigen leven en z'n eigen avonturen. En dan heeft hij nog iets bijzonders, iets wat je van een robotje niet zo gauw zou verwachten: hij maakt versjes. Geen moeilijke gedichten maar van die malle vijfregelige versjes die je limmeriks noemt. En hij kan dat zó goed dat z'n baas en bazin, en zelfs z'n robothondje Pirr, van de weeromstuit ook al van die limmerks gaan verzinnen. Maar lang niet van die leuke - vindt Blikkie - als die van hemzelf.
Op de fantasievollwe lichte en speelse manier de schrijver eigen, laat Hans Andreus in dit verhaal zien hoe een robotje kan denken en dromen en voelen. En dat niet zonder kritiek, al dan niet tussen de regels door, op de mensenwereld. Maar steeds zó, dat kinderen ook gewoon veel plezier kunnen beleven aan Blikkie's avonturen. Al speelt het verhaal in de toekomst, Hans Andreus heeft niet zomaar een wild-fantastisch toekomstverhaal-voor-jonge-kinderen willen schrijve - eerder een verhaal waarin kinderen ook de veranderende wereld om hen heen herkennen. Een wereld waarin nu al zo'n levensecht robotje niet uit de toon zou vallen."Hebt u interesse in meer boeken? Zie dan ... alle advertenties.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Midwolda
(Groningen, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)