Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Het leven van een ridder

Prijs: € 14,95

89 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Auteur: Peter Chrisp
Uitgever: de Vier Windstreken

  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789051161298
  • augustus 2010
  • Hardcover
  • 24 pagina's


Samenvatting

Ten strijde!

Thema's: ridders, middeleeuwen

Met Het leven van een ridder start een nieuwe serie non-fictieboeken, waarin de lezer in de huid kan kruipen van iemand anders. Het zijn boeken met een aantrekkelijk omslag en veel extra's.
Van de ridderslag tot de manier waarop ze een veldslag ingingen, alles over het leven van een ridder komt aan bod. In het boek zitten bovendien modellen van fiere ridders te paard en achter in het boek zit een helm, die kinderen zelf in elkaar kunnen zetten. Zo kunnen ze zich helemaal laten meeslepen, terug naar de middeleeuwen.

Kartonnen pagina's
Met modellen van ridders en een helm
Veel realistische informatie voor kinderen die alles willen weten

Recensie(s)

In dit grote, aantrekkelijk vormgegeven boek wordt veelzijdig en genuanceerd (ook aandacht voor moraal) de wereld van de ridder besproken. In een middeleeuws aandoende setting komen onderwerpen als opleiding, het paard, de uitrusting, het leven in een kasteel, en de gedragsregels voor de ridderlijkheid aan bod. Prachtig beeldmateriaal, uitklapbare bladzijden en boekjes en zelfs drie driedimensionale zelf te maken modellen. De vele gedetailleerde kleurentekeningen lijken zo uit de middeleeuwen te komen. Voor de doelgroep zijn de korte teksten voor het grootste deel goed te lezen. Het boek stimuleert kinderen om aan de slag te gaan. Ze kunnen een ridderhelm maken, en een paard en ridder aankleden. De losse papieren bouwstenen daarvoor zijn opgeborgen in stevige enveloppen. Dat maakt de uitgave wel kwetsbaar. Kinderen zullen het echter met plezier lezen, dingen ontdekken en de knutsels maken. Deel uit een serie waarin kinderen in de huid kunnen kruipen van iemand anders. Voorzien van register. Aantrekkelijke voorkant met helm, waarvan het vizier omhoog geschoven kan worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Nieuwprijs; 19,95. Nu voor maar 14,95!

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
3 maanden actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Assendelft
(Noord-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)