Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Max van Amstel - Jongensomnibus

Prijs: Tegen elk aannemelijk bod

1.730 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

Max van Amstel - Jongensomnibus
met de boeken:
-het slot oedenrode
-Tob knapt het op
-het grote sportfeest
1960, by J.H. Gottmer
327 pag.
slappe kaft, met stofomslag
stofomslag heeft beschadigingen
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

Daar rijdt hij weer, onze omnibus. Wil je nog mee? Dat kan natuurlijk; we stoppen wel even! Maar denk eraan; je moet niet voor een kleintje vervaard zijn, want wat we ditmaal gaan beleven, is niet mis! Ik wwet wel, dat ik eigenlijk een beetje zit te fantaseren, want van een echte omnibus is geen sprake; wel van een boek met drie verhalen erin. Maar vind je dat zo erg? We kunnen toch net doen alsof! Het is heel opwindend van tijd tot tijd iets ongewoons te doen. En met een omnibus er op uit trekken, al is het maar in je fantasie, daar zit wel wat in. Geen bezwaren dus? Rijden dan maar! hOu je vast, we gaan langs ongebaande wegen terug naar de middeleeuwen, want daar speelt het eerste verhaal, dat  'het kasteel oedenrode' heet, zich af. Het is neit bepaald geschikt voor jongetjes met zwakke zenuwen. Wie de bus dus uit wil, drukt maar op de bel. Nu is het nog tijd. Nou, waar blijven jullie? Wat hoor ik? Wil er niemand uit? Had ik wel gedacht. Welke gezonde hollandse jongen stap
 t er nu uit als er avontuur in zicht is. Vooruit dus maar weer, tot we in de middeleeuwse bossen van Gelderland in het struikgewas blijven steken. Hier laat ik je alleen achter met je zucht naar avontuur. Maar pas op! Het zijn niet alleen de wilde zwijnen die je bedreigen. Kijk uit voor de sluwe roofridder, die deze bossen onveilig maakt. En let op Govert, de eenvoudige wapensmidsknecht, die een voorbeeld is van moed en ridderlijkheid. Haal je hart op zoveel je wilt. En als je ademloos van spanning aan het einde van dit avontuur komt, stap dan maar weer in en rijd met me mee naar het volgende verhaal; 'Tob knapt het op'. Wát Tob allemaal opknapt, vraag je maar aan baron slaets van Amerdingen, de kasteelheer in deze geschiedenis; die is er zo van onder de indruk, dat hij.... Maar daar zwijg ik verder over. Je merkt het zelf wel. Doe de groeten aan Tob, wil je, voor je verder trekt, en als de bus weer rijdt, vergeet dan niet af en toe een paar slokken uit je veldfles te nemen.
  Want straks kom je middenin het Gemeentelijle Sportpark terecht, waar 'Het grote sportfeest' wordt gehouden. Als je daar met een droge keel op de tribune zit, schreeuw je je gelijk schor. En slaperig mag je er helemáál niet zijn! Je zult er grote ogen opzetten. Daar zorgen joop Ledding en Ko Kaptein wel voor. Wat die allemaal klaarspelen! Daar raak je niet gauw over uitgepraat... En nu; uitstappen maar weer. We zijn aan het eindpunt. Tot een volgende keer.

 

Hebt u interesse in meer boeken? Zie dan ... alle advertenties.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Midwolda
(Groningen, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)