Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Omnibus Robinson Crusoe, David Copperfield en Ivanhoe 1983

Prijs: € 10,-

90 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Vintage omnibus in perfecte staat.  Omvat 3 verhalen die vooral jongens met veel plezier zullen lezen. 
Het lettertype in het boek is ook aangepast aan jeugdige lezers, het is wat groter gedrukt dan een boek voor volwassenen.  Dat vergemakkelijkt het lezen.

362 bladzijden
Hardcover
Ondanks zijn leeftijd zijn de pagina's absoluut niet verkleurd, ze zien nog perfect wit.
Niet in geschreven, geen ezelsoren, vlekken, scheuren, of andere gebreken.
Exact 40 jaar oud, aangekocht in 1983.

Vaste prijs 10€


Er zitten 3 verhalen in :  Robinson Crusoë, David Copperfield en Ivanhoe.
Robinson Crusoë van Charles Dickens
Robinson Crusoe is het verhaal over een Engelse jongen uit York die zeeman wordt. Maar op een van zijn reizen vergaat zijn schip en Robinson Crusoe overleeft als enige de ramp. Op het eiland waar hij strandt, weet hij door zijn vindingrijkheid lange tijd te overleven met de overblijfselen uit het schip en met dat wat de natuur te bieden heeft. Hij wordt ziek en geneest zichzelf en ondertussen schrijft hij alles op in zijn dagboek. Dan, als Robinson Crusoe ervan overtuigd is dat hij de enige levende mens op het eiland is, ontmoet hij een inboorling, die hij de naam Vrijdag geeft. De komst van Vrijdag geeft een nieuwe wending aan zijn leven.

David Copperfield van Daniël Defoe
David Copperfield is een roman van Charles Dickens uit 1850. Zoals in vroeger eeuwen tamelijk gebruikelijk was, had het boek in werkelijkheid een lange titel: ''The Personal History, Adventures, Experience and Observation of David Copperfield the Younger of Blunderstone Rookery (which he never meant to be published on any account).'' Zoals de meeste van de boeken van Dickens verscheen het eerst als feuilleton; in dit geval in de periode 1848-1850. In dit boek komen nogal wat elementen voor uit Dickens' eigen leven, en daarmee is David Copperfield waarschijnlijk de meest autobiografische roman van Dickens. Zowel voor als na David Copperfield schreef Dickens zeven romans. David Copperfield is dus letterlijk het middelpunt van zijn werk en het werd door Dickens gezien als zijn favoriete boek.

Ivanhoe van Walter Scott
Het Engeland van de tweede helft van de twaalfde eeuw beleeft roerige tijden. De Normandiërs hebben de macht overgenomen van de Saksen en streven naar een totale overheersing. Het is ook de tijd van de kruistochten: edelen en ridders trekken naar het Heilige Land om het christelijke gedachtegoed te beschermen en de stad Jeruzalem op de moslims te heroveren. Tegen deze achtergrond schreef sir Walter Scott Ivanhoe, het beroemdste boek van de aartsvader van de historische avonturenroman.

De belevenissen van ridder Wilfred van Ivanhoe, die na zijn terugkeer uit het Heilige Land incognito als dolende ridder door Engeland reist, boeien van de eerste tot de laatste letter. Hij bindt tijdens een toernooi de strijd aan met vijf verwaande tempeliers onder het toeziend oog van de net zo verwaande prins John. Deze laatste, de broer van koning Richard Leeuwenhart, smeedt plannen om de macht te grijpen en stuurt zelfs een moordbrigade achter Richard aan wanneer die als dolende ridder door het land blijkt te trekken. Gesteund door Ivanhoe en de niet minder beroemde Robin Hood bindt de rechtmatige koning de strijd aan.

Website tipBoeken aanbiedingen op Bol.com

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
14 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Brasschaat
(Antwerpen, België)
  • 1 / 6
  • 2 / 6
  • 3 / 6
  • 4 / 6
  • 5 / 6
  • 6 / 6

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)