Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

De wereld tussen goed en kwaad - Ilja M. Veldman

Prijs: € 4,-

55 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Paperback

Paperback, uitgave 1990, 110 blz. boordevol zwart/wit afbeeldingen. Klein vouwspoortje in hoek kaft; verder in goede en nette staat. Verzendkosten NL (3,80 euro) zijn voor de koper.(België 8,50 euro naar DPD parcelshop.) [42]

Dirck Volkertsz. Coornhert (1522-1590) dankt zijn faam voor een belangrijk deel aan zijn literaire oeuvre en de daarin verwerkte ideeën over strafrecht, politieke vrijheid en tolerantie. Hij hield er een vooruitstrevende filosofie op na en probeerde een bemiddelende rol in te nemen in een door religieuze twist verscheurde eeuw.
Behalve literator was Coornhert ook graveur. Lange tijd voorzag hij zich in zijn onderhoud door het graveren van prenten. In de Nederlandse prentkunst neemt hij zelfs een vooraanstaande plaats is.
De Wereld tussen God en Kwaad behandelt Coornherts latere grafische werk. Sommige van de prentenreeksen die hij gedurende de laatstig twintig jaar van zijn leven maakte, worden hier voor het eerst gepubliceerd. Zijn ideeën over geloof, de wereld en de rol van de mens daarin komen vooral in dit latere werk duidelijk naar voren. Zijn opvattingen over goed en kwaad, hoewel daterend uit de zestiende eeuw, zijn boeiend en nog steeds actueel.
In zijn prenten maakt Coornhert veel gebruik van ingewikkelde allegorieën, die hier op heldere wijze worden besproken door prof. dr. Ilja Veldman (hoogleraar kunstgeschiedenis van de Vrije Universiteit te Amsterdam). Mevrouw Veldman is een specialist op het gebied van de zestiende-eeuwse grafische kunst. Zij publiceerde eerder onder andere over de prentenreeksen van Maarten van Heemskerck.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
3 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Den Haag
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)