Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

Een Palmboom bij Zuidwolde. Eric Bos

Prijs: € 3,95

1.230 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw
  • Soort boek:
  • Overige soorten

Verzendkosten 3.90 ( Nederland) E-84

BESCHRIJVING


In Een Palmboom bij Zuidwolde heeft Erik Bos vijfentwintig opstellen verzameld over de schilders van de Groninger Kunstkring De Ploeg. De Ploeg werd op 14 juni 1918 opgericht. De grondleggers waren de kunstenaars Jan Wiegers, Willem Reinders, Jan Altink, Johan Dijkstra en H. Benes. Het hoogtepunt beleefde de kring in de jaren tussen 1922 en 1928....

In Een Palmboom bij Zuidwolde heeft Erik Bos vijfentwintig opstellen verzameld over de schilders van de Groninger Kunstkring De Ploeg. De Ploeg werd op 14 juni 1918 opgericht. De grondleggers waren de kunstenaars Jan Wiegers, Willem Reinders, Jan Altink, Johan Dijkstra en H. Benes. Het hoogtepunt beleefde de kring in de jaren tussen 1922 en 1928. De Ploeg, zegt Bos in zijn inleiding, is een vergaarbak van stijlen, onderwerpen en karakters. Werden de schilders in het begin beïnvloed door het Duitse expressionisme, later ontleenden zij ideeën aan het Franse post-impressionisme. Belangrijke onderwerpen waren het portret en het Groninger landschap.

In het boek staan onder meer artikelen van de schilders Wobbe Alkema en Jan van der Zee, van de Groningse criticus Johan Dijkstra en van de dichter Hendrik Werkman die in 1921 en 1922 voor De Ploeg het Blad voor Kunst verzorgde.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Hoogezand
(Groningen, Nederland)
Tel: 06 45546313

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)