Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

Goddelijk Geschilderd

Prijs: Tegen elk aannemelijk bod

137 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Aangeboden het boek Goddelijk geschilderd - honderd meesterwerken van museum Catharijneconvent.

Dit, gebonden, boek is nog in nieuwstaat.

Zie foto's.

Stille ontroering, ingehouden drama, rijke symboliek en inspirerende voorbeelden: de schilderijen van Museum Catharijneconvent hebben iedere lezer iets bijzonders te bieden.
Gerenommeerde auteurs als kozen voor dit boek de 100 interessantste schilderijen uit de periode van de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Zij leiden de lezer met hun verhalen van Siena, langs de Middelrijn tot in de Nederlanden. De keuze is bepaald door een combinatie van kwaliteit en onderwerp van het schilderij. Bijbelse taferelen, scènes uit het leven van Jezus en Maria, portretten van belangrijke mannen en vrouwen uit het kerkelijke leven, devotiestukken en spotschilderijen worden hier voor het eerst uitgebreid toegelicht. Het Catharijneconvent bezit werken van de hand van Geertgen tot Sint-Jans, Pieter Saenredam, Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Pieter de Grebber, Isaac Israels, Otto van Rees en vele anderen.
Voor ieder die geïnteresseerd is in bepaalde religieuze genres en thema’s, in door schilders gebruikte technieken en voorbeelden, of in cultuurgeschiedenis van ons land in het algemeen, is in de honderdr verhalen iets van belang te vinden. Alle honderd schilderijen zijn in kleur afgebeeld.

Verzendkosten voor koper, afhalen kan ook.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Rheden
(Gelderland, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)