Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

W. van Winden, Fusion - pleidooi voor een sierlijke architectuur in een open samenleving

Prijs: € 9,-

1.285 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw
  • Soort boek:
  • Hardcover

In nieuwstaat.


Kost nieuw: € 17,95


Nu voor  € 9,00 excl. verz.


Elders duurder Samenvatting Fusion Wilfried van Winden
Fusion


Het zal haast niemand ontgaan zijn: de opening van het Inntel Hotel naast het station in Zaandam - de vrolijke stapeling van Zaanse huisjes – kreeg dit voorjaar landelijk en internationaal veel media-aandacht. “Het maakt iets los”, concludeerde de NOS in het achtuurjournaal, de NPS bestempelde het als ‘een niet te missen gebouw’ en The Guardian was ‘thrilled’. In zijn essay ‘Fusion‘ pleit architect Wilfried van Winden voor architectonische diversiteit. ‘Het Ene bestaat niet’ is het motto van zijn pleidooi voor een architectuur van de open geest.

Fusion (samensmelting) is de rode lijn in Van Windens werk. “Fusion staat voor mengen en verbinden van heden met verleden, van Oost met West, van traditie met vernieuwing en van high and low culture. Hieruit ontstaan ontwerpen die voldoen aan specifieke culturele en lokale wensen,” zegt Wilfried van Winden. Sierlijke architectuur en het ornament krijgen daarbij bijzondere aandacht.

Auteursinformatie:


Wilfried van Winden is mede oprichter en –naamgever van het bureau Molenaar & Van Winden architecten. Van Winden deed samen met Wim Nijenhuis onderzoek naar het ontwerp van Nederlandse snelwegen, dat resulteerde in de publicatie ‘De Diabolische snelweg’ eind 2007.


Op 2 februari 2009 is hij een nieuw bureau gestart onder de naam WAM architecten. Zijn werk wordt gekenmerkt door een combinatie van ernst en frivolité. Actuele projecten van het bureau zijn onder meer de Kaisertoren met herenhuizen naast de Sterrewacht in Leiden, het woningbouwproject de Oriënt in Den Haag en de Ambassade van Saoudi Arabië in Den Haag.Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Lioessens
(Friesland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)