Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Cees Nooteboom - Allerzielen (Ex.2).

Prijs: € 4,-

73 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Pocket
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Cees Nooteboom - Allerzielen (Ex.2)
(Pandora)
ISBN 9025416276
11e druk 2002
398 pp pocket
(in ongelezen staat!)
Staat van het boek: 9.0

Arthur Daane heeft bij een vliegtuigongeluk zijn vrouw en zoon verloren en trekt met zijn filmcamera over de wereld, geobsedeerd als hij is door afscheid en verdwijnen, op zoek naar anonimiteit. In Berlijn, bij uitstek een stad die door de
historie is bepaald, voelt hij zich opgenomen door nieuwe vrienden. Als hij in de winterse stad de jonge studente Elik
Oranje ontmoet, krijgen alle abstracte gesprekken plotseling zeer concrete contouren. Zij wordt zijn sirene, een geheimzinnige vrouw die hij wel moet volgen richting Spanje en aan wie hij bijna ten onder gaat.
Allerzielen, voor het eerst verschenen in 1998, is een elegische en melancholische liefdesroman waarin de persoonlijke geschiedenis van de personages verweven is met de geschiedenis van de landen waarin zij zich bevinden, Spanje en Duitsland.
Het wordt gezien als Nootebooms magnum opus en het boek werd wereldwijd vertaald.
Recensie(s)

'Allerzielen', de dag dat de doden worden herdacht, is een roman over de herinnering, over wat Nooteboom zo treffend noemt: 'aanwezig, afwezig'. De hoofdfiguur Arhur is cameraman die er na de dood van vrouw en zoon diep van doordrongen is geraakt dat alles elk ogenblik aan het verdwijnen is. Hij legt zichzelf de onmogelijke opdracht op om wat voorbij gaat, de verdwenen tijd, of de a-historische wereld zoals hij het noemt, op film vast te leggen. Het verhaal speelt zich af in Berlijn, een stad die Arthur op het lijf geschreven is, omdat het een stad van geschiedenis is. Maar ook in Spanje waar Daane zijn Sirene achterna reist en bijna aan haar ten onder gaat. 'Wandelend al peinzend' door de stad of filosoferend met een drietal vrienden brengt Nooteboom zijn kenmerkende thema's te berde, zoals de tijd en de wens de tijd stil te kunnen zetten, God, de eeuwigheid, illusie en werkelijkheid. Het verhaal bestaat voor een belangrijk deel uit monologen, zo nu en dan afgewisseld door dialogen, waaruit de verhaaldraad zich langzaam ontwikkelt. Dit melancholische verhaal, dat boordevol schitterende gedachten en observaties zit, verlangt een aandachtige lezer.

Prijs €4,- (verzendkosten €3,48)
GRATIS VERZENDING BIJ BESTEDING VANAF €20,- ! !
Mariposa Boeken - Meer dan 7000 Advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Utrecht
(Utrecht, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)