Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Hella S. Haase : berichten van het blauwe huis

Prijs: Tegen elk aannemelijk bod

169 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

Hella S. Haase : berichten van het blauwe huis 


Berichten van het blauwe huis. 

Geschreven door Hella S. Haase .

Salamander. Querido. 

Pocket uitgave, 167 bladzijden.

 

De hoofdpersonages zijn Nina Sanglar en Felicia van Wicke. Zij hebben als kind in het Blauwe Huis gewoond met hun ouders, maar na het overlijden van Laurens Lunius zijn zij met hun moeder vertrokken naar Argentinië. In de jaren daarna trouwen beide dochters en leven ze allebei – hoewel compleet verschillend - hun eigen leven.

Nina werd lid van een Argentijnse dans- en muziekgroep, waarmee ze door Zuid-Amerika reist. Haar man Ramón overlijdt. In dat jaar komt Videla aan de macht in Argentinië en komt Nina in de gevangenis voor haar betrokkenheid bij verzet tegen het regime en voor het publiceren van haar artikelen. Na haar gevangenschap belandt ze in Parijs waarna ze zich met ‘zweverige’ zaken als kaartenleggen en dergelijke zaken in leven weet te houden.

Felicia trouwde met een Nederlandse diplomaat, genaamd Roelof van Wicke. Als nette diplomatenvrouw wonen ze gedurende jaren in verschillende landen. Na zijn dood trekt zij zich terug in haar chalet in Zwitserland. Met haar kinderen is het contact niet erg goed. Over haar huwelijk en kinderen wil ze niet toegeven dat het niet zo rooskleurig en geweldig is geweest als dat ze laat voorkomen. Al deze jaren blijft het huis in het bezit van de familie Lunius. De dochters gaan samen tijdelijk wonen in het huis in mei 1984, om zaken omtrent het huis te regelen. Hier komt duidelijk naar voren dat de vrouwen erg verschillend zijn: Nina is erg uitbundig en excentriek, waar Felicia erg deftig en chique is.

Wanda Meening woont in het koetshuis, dat vroeger ook bij het Blauwe Huis hoorde. Wanda voelt zich opgesloten in haar huwelijk, ze wil losbreken uit haar huisvrouwenbestaan. Ze heeft allerlei wensen en dromen, maar het uitvoeren ervan komt nooit zo heel erg ver. Door het collectief wordt ze vaak als kinderlijk bestempeld. In het verhaal heeft ze dingen weg van zowel Felicia als Nina. Net als Felicia ooit, zit Wanda vast in haar huwelijk. Nina en Wanda hebben dezelfde rusteloosheid, de drang om los te breken.

Nora Munt had vroeger de bijnaam ‘Muisje’. Door Diederik is ze tijdens de middelbare school uit haar sociale isolement gehaald. Later trouwde ze met Otto. Hun huwelijk is volstrekt vriendschappelijk, en uiteindelijk wil ze scheiden omdat ze meer uit haar leven wil halen dan huisvrouw zijn en in haar tuin werken.

 

 

Bijkomende portokosten voor de koper.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
13 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Rijen
(Noord-Brabant, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)