Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

MAERLANTS WERELD - Frits van Oostrum - HARDCOVER

Prijs: € 15,-

309 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Nieuw

Te koop:
MAERLANTS WERELD
door Frits van Oostrom

Magie en wetenschap, Vlaanderen en Voorne, geloof en rede, weelde en wellust, de strijd om Jeruzalem en om Zeeland. Tussen dit alles schrijft Jacob van Maerlant, de belangrijkste Nederlandse auteur uit de Middeleeuwen, met op de achtergrond de jonge vorst Floris v.

Heden ten dage door vrijwel niemand meer gelezen, gold Maerlant in zijn eigen tijd als vader der Dietse dichteren en oefende hij via zijn omvangrijke werk een eeuwenlange invloed uit.
Dat werk was er dan ook naar: Maerlant is niet alleen de eerste die in de volkstaal zulke gevarieerde stof behandelt als geografie, regeerkunst, biologie en droomduiding, maar ook de eerste die de hele Bijbel in het Nederlands berijmt en de complete wereldgeschiedenis beschrijft.
In Maerlants wereld belicht Frits van Oostrom dit fenomeen in zijn historische context.
Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende studie en tegelijk een meeslepend leesboek met literaire allure.
In 1996 werd Maerlants wereld bekroond met de AKO Literatuurprijs.

Frits van Oostrom is sinds 2002 universiteitshoogleraar te Utrecht. Daarvoor was hij twintig jaar lang hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde te Leiden en gasthoogleraar aan Harvard University. Hij won zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs, de belangrijkste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding.

'Van Oostrom paart een indrukwekkende eruditie aan een benijdenswaardige opmerkingsgave en een groot combinatievermogen.'
(NRC handelsblad)

'Hij beschrijft met een zeer indrukwekkende kennis de middeleeuwse wereld. Zijn boek is ook een haast ideale middeleeuwse geschiedenis, een stuk cultuurgeschiedenis en vaderlandse geschiedenis ook.'
(De Volkskrant)

Uitg. Prometheus
Gebonden, hardcover, 488 pagina's
In NIEUWSTAAT

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 maanden actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Schoonhoven
(Zuid-Holland, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)