Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Mareen Butter – De Tarot als synthese van westerse mystiek

Prijs: € 4,95

219 keer bekeken • Status: Actief

Mareen Butter – De Tarot als synthese van westerse mystiek

 

Ankh-Hermes, Deventer, 1e druk, 1986, softcover, geplastificeerd, 189 pag.

 

Het tarotspel zoals wij dat kennen werd vroeger gebruikt als hulpmiddel in de Europese mysteriescholen. Deze scholen hebben vele wortels en de tarot is dan ook een synthese van verschillende richtingen, zoals astrologie, hermetisme, Keltische mystiek en kabbalah.

 

Maureen Butter presenteert een heldere uitleg van de grote en de kleine arcana en biedt een opmerkelijk interpretatiemodel van het tarotspel. Ze plaatst de kaarten aan de hand van de driehoek, het vierkant en het Keltisch kruis binnen een verrassend nieuw ordeningspatroon. De numerologie, astrologie, elementenleer en het getal 7 (de zevenvoudigheid van mens en kosmos) spelen hierbij een belangrijke rol. De driehoek staat voor geestelijke verheffing –de drie zijden symboliseren de drie bovenstoffelijke werelden: intuïtie of wijsheid, liefde of kracht en verwezenlijking of de schoonheid. Dit zijn thema’s die voorkomen in westerse mysteriescholen en oosterse filosofieën en worden door de schrijfster verder uitgewerkt.

 

De tarot kunnen we gebruiken als orakel en als ‘boek van wijsheid’, waaruit wetmatigheden over de kosmos af te leiden zijn.

 

De grote en kleine arcana van het tarotspel zijn in deze uitgave helder belicht. Door het interpretatiemodel dat Maureen Butter geeft van dit spel, krijgen we tevens inzicht in de achtergronden en filosofie van het westerse esoterische denken, in al zijn schoonheid en diepgang.

 

Minieme beschadiging aan onderzijde achterplat, spoortje van verwijderd ex-libris op titelpagina, LET OP: diverse pagina’s met nette, gekleurde viltstift-onderstrepingen.

 

Verzendkosten à 5 x postzegel  “Nederland 1” zijn voor de koper. 

Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven.

Op deze advertentie kan niet geboden worden. 

Contact uitsluitend per mail

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Arnhem
(Gelderland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)