Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en België!

boeken

Privé-domein 176 Madame de Sévigné Brieven Boek Biografie

Prijs: € 20,-

55 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

Madame de Sévigné
Privé-domein 176
1e druk
229 pag.
1991
9789029538374
Staat: Gelezen, netjes, met potlood in geschreven en onderstreept

De Franse literatuur kent grote briefschrijvers, maar een vroeg hoogtepunt van deze epistolaire traditie is de correspondentie van de in 1696 overleden Madame de Sévigné. Deze brieven hebben de eeuwen overleefd: ze zijn nog zo leesbaar als een tekst in onze tijd maar kan zijn.

Proust en Saint-Simon adoreerden de schrijfvaardige markiezin en Joseph de Maistre, zelf een groot briefschrijver, merkte op: 'Ik had de dochter alleen wel willen trouwen om alle brieven van de moeder als eerste te hebben mogen ontvangen en lezen.'

Wie zich thans een beeld wil vormen van de tijd van Lodewijk de Veertiende, kan niet buiten de brieven van Madame de Sévigné. Ze zijn geestig, menselijk, authentiek, intelligent en bekoorlijk. In haar speelse conversatiestijl hanteerde zij vrijwel alle literaire trucs.

Madame de Sévigné leefde als het ware haar leven in de brieven. Ze was op haar zesentwintigste weduwe geworden en bleef overeind door al haar aandacht op haar twee kinderen en op de literatuur te richten. Als de geliefde dochter trouwt en zich ver buiten Parijs vestigt, schrijft ze wekelijks diverse, soms zeer lange brieven. Ze was een geboren vertelster.

In haar handen wordt alles sprankelende literatuur. Haar brieven zijn dan ook meer dan een unieke spiegel van de zeventiende eeuw. Ze creëert zo'n spanning, haar karakter is zo spontaan, dat we in haar ons eigen leven herkennen.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Leiden
(Zuid-Holland, Nederland)
Tel: 0031654663448

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)