Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

GERESERVEERD VOOR KOPER Reviel Netz e.a. - De Archimedes Codex (De geheimen van een opzienbarende palimpsest ontsluierd - Reviel Netz & William Noel)

Prijs: € 6,50

58 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Paperback

Reviel Netz e.a. - De Archimedes Codex
(De geheimen van een opzienbarende palimpsest ontsluierd - Reviel Netz & William Noel)
(Athenaeum / Polak & Van Gennep - Amsterdam)
ISBN 9789025363222
uitgave uit 2007
339 pp paperback
(in goede staat!, lichte sporen van gebruik)
Staat van het boek: 8.0

Verloren gewaande tekeningen en stukken tekst van Archimedes zijn teruggevonden onder de bladzijden van een gebedenboek uit de dertiende eeuw. Deze verborgen tekst, die nu wordt ontcijferd door handschriftkundigen, laat zien dat Archimedes 2200 jaar geleden meer wist van wiskunde dan Isaac Newton in de zeventiende eeuw. Hij kende de waarde van pi, ontwikkelde de theorie van het soortelijk gewicht en zette de eerste stappen op weg naar de wiskundige analyse.
Alles wat we van Archimedes weten is gebaseerd op drie manuscripten, waarvan er twee verloren zijn gegaan. Het derde is een zogenaamde palimpsest, een codex waarvan de tekst is weggeschraapt om het perkament opnieuw te gebruiken, in dit geval als een gebedenboek. William Noel, een handschriftkundige, en Reviel Netz, wiskundig historicus, vertellen het verhaal van het gebedenboek van 1229 tot nu, laten zien hoe Archimedes' waardevolle tekst tevoorschijn kwam en leggen uit waarom de tekst zo belangrijk is. In hun boek combineren ze een adembenemend plot, verloren boeken en wetenschappelijke speurzin, en doen zo een aantal ontdekkingen die de geschiedenis van wetenschap en wiskunde voor altijd zullen veranderen. De uitgave van De Archimedescodex is daarmee een belangrijke gebeurtenis voor de wetenschappelijke wereld en een fascinerende leeservaring voor iedereen die houdt van spannende waargebeurde verhalen.

Prijs €6,50 (verzendkosten €4,35)
GRATIS VERZENDING BIJ BESTEDING VANAF €20,- ! !
Mariposa Boeken - Meer dan 7000 Advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Utrecht
(Utrecht, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)