Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Roger Lancelyn Green – Koning Arthur & de Tafelronde

Prijs: € 3,50

476 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Pocket

Roger Lancelyn Green – Koning Arthur & de Tafelronde

 

Vertaling door K. Luberti van ‘King Arthur and his Knights of the Round Table’

Het Spectrum, Utrecht/Antwerpen, 1edruk, z.j., pocket, 214 pag.

 

De Arthur- en Graalsagen zijn terecht beroemd. In hun oorspronkelijke vorm zouden ze de lezer echter niet aanspreken, derhalve heeft Green rechtstreeks uit de originele bronnen tweeëntwintig van deze sagen gekozen en ze opnieuw verteld. De taal –ook in de Nederlandse vertaling- heeft daarbij niets van haar waardigheid en gedragenheid ingeboet: de ridders zijn en spreken zoals we ons voorstellen dat ze zullen zijn en spreken; de jonkvrouwen zijn lieftallig en listig, al is beiden niets menselijks vreemd. Het recht strijdt tegen kwaad en wreedheid en zegeviert, tot het rijk van Logres tragisch ten onder gaat. Sombere wouden, geheimzinnige kastelen en tovenarij zorgen voor avontuur, actie en mysterie.

 

Deze romantische legenden met hun naïeve zwart-wit-tekening bevatten een diepe kern van wijsheid, een eeuwenoud heimwee naar mysterie en avontuur en een rotsvast geloof in het goede en in het ridderlijksheidsideaal, die in iedere rechtschapen mens leven. Zij boeien daarom de mens van alle tijden, de moderne mens niet minder dan zijn voorvaderen. Ze zijn hier beschikbaar in leesbare vorm zonder iets van hun oude aroom te hebben verloren.

 

Roger Lancelyn Green (geboren in Norwich, Engeland in 1918, overleden in Cheshire in 1987) had in zijn jeugd een zwakke gezondheid, zodat hij meestentijds geen scholen kon bezoeken en het dan ook hoofdzakelijk van privé onderricht moest hebben. Van 1937 tot 1944 studeerde hij Engelse taal en letterkunde te Oxford, waar hij daarna vijf jaren lang assistent-bibliothecaris was. Van 1950-52 was hij verbonden aan de Universiteit van Liverpool. Daarnaast trad hij op diverse tijdstippen op als beroepstoneelspeler, leraar en boekantiquair.

 

Hij schreef biografieën, literaire kritieken, gedichten, romans en kinderboeken. Speciale bekendheid verwierf hij door het herschrijven van sprookjes en legenden, waarvan ‘Koning Arthur en de Tafelronde’ (1953) een voorbeeld is.

 

Green mocht zich op bescheiden wijze ook kasteelheer noemen: in Cheshire beheerde hij een landgoed dat al bijna 900 jaar lang familiebezit is.

 

Eerste 18 pagina’s liggen los, spoortje van verwijderde naam op schutblad, verder in goede staat.

 

Verzendkosten à 4 x postzegel  “Nederland1”zijn voor de koper. 

Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven.

Op deze advertentie kan niet geboden worden. 

Contact uitsluitend per mail

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Arnhem
(Gelderland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)