Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

THOMAS ROSENBOOM

Prijs: Niet van toepassing

86 keer bekeken • Status: Actief

THOMAS ROSENBOOM 
Gewassen vlees 
- De Friese burgemeesterszoon Willem Augustijn van Donck wil maar één ding en dat is de liefde van zijn vader winnen. Alles wat hij doet blijft verkeerd uit te pakken. Om uit te vinden waarom zijn vader hem afwijst verdiept hij zich in diens verleden. Daarbij roept hij de hulp in van de door zijn vader gehate, geniale heer Bergsma. Maar al spoedig raakt Augustijn verstrikt in een web van leugens, chantage, liefdadigheid en waanbeelden.
Paperback als nieuw 4,75
Zoete mond - Thomas Rosenboom Na het overlijden van zijn vrouw verhuist dierenarts Rebert van Buyten in 1965 naar Angelen, een dorpje aan de Rijn. Hij oefent daar geen praktijk meer uit, maar wanneer hij voor de ogen van een groep kinderen een aangereden hond helpt, zien zij in hem toch een dierenarts en komen ze dagelijks met hun meestal kerngezonde dier aan zijn deur. Zo steekt de dierenliefde op als een wind, en verspreidt die zich over heel het dorp. Rebert van Buyten wordt een grootheid en daarmee stoot hij onbedoeld de andere beroemdheid in het dorp van zijn voetstuk: Jan de Loper, een oudere man met een dwangmatige neiging tot grappen maken.
Het kan niet anders of de twee mannen, die aan weerszijden van het dorp wonen en beiden de kunst verstaan van het spreken met zoete mond, komen in contact met elkaar. Maar bij Rebert neemt de afkeer toe tot welhaast een obsessie, zeker naarmate Laura Banda, de vrouw tussen hen in, het steeds vaker over de grappenmaker heeft. De beklemmende rivaliteit vindt zijn climax in een onontkoombare finale, die een confrontatie wordt – of misschien wel een verzoening.
Nederlands - Paperback 1.p.st. / z.g.a.n. 4,75

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Berlicum
(Noord-Brabant, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)