Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Umberto Eco – Naschrift bij De Naam van de Roos

Prijs: € 2,95

231 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Umberto Eco – Naschrift bij De Naam van de Roos

   

Bert Bakker, Amsterdam, 2e druk, 1984, Paperback, 95 pag.

  

Ik ben in maart 1978 begonne, gedreven door een vaag idee: ik voelde de sterke behoefte om een monnik te vergiftigen. Ik geloof dat de meeste romans ontstaan door zo’n idee-kiem, de rest is vruchtvlees dat stukje bij beetje groeit’.

 

‘Waarop baseerde Eco de gedenkwaardige gebeurtenissen in de welvarende benedictijnenabdij waarover Adson ons in ‘De naam van de roos’ verslag doet? In zijn ‘Naschrift ‘ laat Umberto Eco ons als het ware de achterkant van de gebeurtenissen zien: de lezer kijkt mee over de schouder van de schrijver, hoe hij het labyrint van de bibliotheek ontwerpt, kronieken bestudeert, plattegronden tekent, discussieert met William van Baskerville en sporen uitzet die door verdachte monniken blozend weer worden uitgewist.

 

Het verweven van handeling en ‘plot’ en het tot leven laten komen van een fictieve wereld is, zoals Eco zelf zegt, geen ‘geniale zet’, maar veeleer het gevolg van een precies plan, onderzoek en een groot inlevingsvermogen. Eco vertelt over Adsons eigenwijsheid en de problemen van het verhullen, over slechte thrillers en ideale lezers, over middeleeuwse dialogen en de metafysica van de detective-roman. Na het lezen van het ‘Naschrift’ zal de lezer in ieder geval ‘De naam van de roos’ met nieuwe belangstelling ter hand nemen en zich op grond van de opmerkingen en aanwijzingen van de schrijver met scherpere blik en hernieuwde speurzin op weg begeven naar de bibliotheek van de abdij.

 

Umberto Eco werd in 1932 in Alessandria (Piemonte) geboren. Hij is hoogleraar semiotiek aan de universiteit van Bologna en heeft talloze essays geschreven over theorie en praktijk van het teken, over literatuur en kunst en niet in de laatste plaats over middeleeuwse esthetiek. Van ‘De naam van de roos’ werden in de Nederlandse vertaling meer dan honderdduizend exemplaren verkocht.

  

Spoor van naam op schutblad, verder als nieuw.

  

Verzendkosten à 4 x Nederland 1 zijn voor de koper. 

Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven.

Op deze advertentie kan niet geboden worden. 

Contact uitsluitend per mail

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Arnhem
(Gelderland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)