Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

boeken

Virginia Woolf - ORLANDO / nederlandstalig.

Prijs: € 9,-

32 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Pocket

Virginia Woolf - ORLANDO / nederlandstalig.

De Bezige Bij, pocket nr 40 / 9789023423447 / 1987, Paperback / softback, 4e druk, iets verkleurde bladzijden, verder prima.

'Te lang voor een grap, te frivool voor een serieus boek', zo noemde Virginia Woolf ''Orlando''. Ze schrijft de roman in 1928, op een ogenblik dat zij een relatie heeft met Vita Sackville-West en als auteur in beslag genomen wordt door de schrijftechniek van de biografische literatuur. Het wonderbaarlijke verhaal van Orlando wordt verteld door een woordenrijke en niet altijd even betrouwbare biograaf, die vaak meer van zijn eigen frases dan van de feiten houdt. De vertelling omspant meer dan drie eeuwen en bevat een spectaculaire geslachtsverandering. Orlando is een jonge man die in Engeland geboren wordt tijdens de heerschappij van Queen Elisabeth, met wie hij een korte affaire heeft. Na haar dood wordt Orlando de minnaar van de mooie Sasha, een Russische prinses. De winternacht waarin zij samen zouden vluchten, daagt zij echter niet op en treedt er een plotse dooi in, waarvan de beschrijving tot de indrukwekkendste bladzijden van het boek behoort. Orlando haalt opnieuw kracht en inspiratie uit zijn natuurbeleving. Hij wil dichter worden.
Na een lange slaap ontwaakt Orlando als vrouw.
Ze ontdekt wat het betekent man of vrouw te zijn. We zijn intussen in de 19e eeuw en sombere wolken trekken zich samen: het industriële tijdperk begint.

De prijs is excl de verzendkosten van 3,35 euro / b143          scan

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Noordwijk
(Zuid-Holland, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)