Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

GERESERVEERD VOOR KOPER Willem Frederik Hermans - Herinneringen van een engelbewaarder (Ex.5)

Prijs: € 4,50

61 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Gebruikt
  • Soort boek:
  • Paperback

Willem Frederik Hermans - Herinneringen van een engelbewaarder (Ex.5)
(De Bezige Bij - Amsterdam)
ISBN 9023403754
5e druk 1979
393 pp paperback
(handmatig geplastificeerd, naam voorin, in goede staat!)
Staat van het boek: 7.5-8.0

In deze veelgeprezen en aangrijpende oorlogsroman, door hemzelf 'een van de mooiste romans die ik heb geschreven' genoemd, toont Willem Frederik Hermans aan dat het menselijk handelen niet doelgericht is, maar neerkomt op een aaneenschakeling van willekeur en vergissingen.
Een officier van justitie, ontredderd omdat zijn joodse geliefde is gevlucht en hem heeft achtergelaten, overrijdt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een jong meisje dat clandestien in Nederland verblijft. Hij wordt verscheurd tussen verdriet om het verlies van zijn vriendin en schuldgevoel over het ongeluk, dat omgeven is door raadsels die hij probeert te ontrafelen terwijl de wereld om hem heen ineenstort. Intussen wordt over hem gewaakt door zijn engelbewaarder, die hem waarschuwingen influistert, en de duivel, die zich van dezelfde vermaningen bedient.
Herinneringen van een engelbewaarder is een ijzersterke, spannende en aangrijpende roman die een ereplaats verdient binnen Hermans' oeuvre.
Recensie(s)
Roman waarin de chaos en besluiteloosheid in Nederland in de meidagen van 1940 worden gesymboliseerd in de belevenissen van een officier van justitie. Deze heeft een engelbewaarder (de verteller van het verhaal), die twistend met de duivel goed of kwaad voor hem regelt. De officier, die net op 9 mei zijn Duits-joodse vriendin naar Hoek van Holland heeft gebracht, rijdt op de terugweg een kind dood. Hij verbergt het lijkje. Een gedetailleerd verslag volgt van zijn besluiteloosheid, onzekerheid, zijn onbeduidendheid; dit alles tegen de achtergrond van de verwarde oorlogsdagen van mei 1940.

Prijs €4,50 (verzendkosten €4,35)
GRATIS VERZENDING BIJ BESTEDING VANAF €20,- ! !
Mariposa Boeken - Meer dan 7000 Advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
8 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Utrecht
(Utrecht, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)