Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Fadoek, Willie, Bep en andere dieren

Prijs: € 15,-

2.926 keer bekeken • Status: Actief

Op 4 april verscheen het eerste boek van Berend Vroom: ‘Fadoek, Willie, Bep en andere dierenverhalen uit Andalusië’ bij Uitgeverij Parterre.

Berend Vroom studeerde in de jaren zeventig Nederlands in Nijmegen. Jaren tachtig vertrekt hij met vrouw en kind naar het zuiden van Spanje.

In de Alpujarras, de bergstreek onder Granada, verandert hij in een Spaanse boer voor wie dieren niet in de eerste plaats vrienden zijn, maar vulling voor de vrieskist of machines om het land te bewerken. Hij ploegt, injecteert, slacht en eet. En soms hecht hij zich aan zo’n beestje.

"Van afdingen kon geen sprake zijn. Afdingen deden zigeuners en moren, maar wij, christenmensen, wij bedrogen niet. Wij verkochten en kochten de waar voor wat hij waard was. Niet meer en niet minder. Nu ben ik noch christen, zigeuner of islamiet. En een kei in afdingen ben ik ook niet. Ik geef mijzelf te gauw gewonnen. Deze christenmens was gehaaider dan ik en uiteindelijk stonden we daar op de markt met één geit voor de prijs van twee... of drie."

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
13 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Orgiva
(Spanje)
Tel: 0034958347052

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)