Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Vrede, vrijheid, vaderland (Vrede van Munster)

Prijs: € 7,-

481 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

Hardcover gebonden, uitgave 1998, 221 blz. met afbeeldingen in kleur en zwartwit. Boek is in goede en nette staat. Verzendkosten Nederland (3,90 euro) zijn voor de koper.  (Verzendkosten België 6,50 euro)


Er verschijnen in het Munster-gedenkjaar tal van boeken over de vrede die een eind maakte aan de Tachtig- en de Dertigjarige Oorlog. Dit boek wil daar nog iets aan toevoegen door, overeenkomstig de doelstelling van de vereniging Protestants Nederland, eigen accenten te leggen. Wat betekende zon gereformeerde staat tussen het anglicaanse Engeland, het rooms-katholieke Frankrijk en de lutherse Duitse staten? Wat betekende de Vrijheid van religie in de praktijk en in hoeverre nam deze religie een plaats in in de verdragstekst van Munster? Was het jaar 1648 voor de gereformeerden een breuklijn? Was de Opstand nu een zaak van vrijheid in liberale zin of van vrijheid van geweten en van openbare uitoefening van de gereformeerde godsdienst? Over deze en nog vele andere onderwerpen gaat dit boek.
De vereniging Protestants Nederland stelt zich ten doel de kennis van de reformatorische beginselen te stimuleren, het historisch besef onder ons volk te bevorderen en aandacht te vragen voor de betekenis van het protestants nationaal verleden van ons land.
De vereniging bestaat sinds 1923 en draagt een interkerkelijk karakter. Ter gelegenheid van haar 73-jarig bestaan verschijnt deze rijk geïllustreerde bundel.

 

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)