Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Michael Ennis - Byzantium stad van liefde, stad van goud

Prijs: € 3,50

408 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw
  • Soort boek:
  • Hardcover

Nieuw, nog in gesealde verpakking.

Byzantium, een grootse meeslepende roman, een meesterwerk vol tragedie, geweld en liefde, een fascinerende reis door een van de meest roemrijke beschavingen uit de geschiedenis.

 

Contantinopel, 11e eeuw. Terwijl Europa zich moeizaam naar het eind van de duistere Middeleeuwen sleept, bevindt het Byzantijnse keizerrijk zich op het hoogtepunt van zijn roem. Het stralende middelpunt van deze machtige beschaving, die kan terugblikken op zeven eeuwen ononderbroken wereldheerschappij, wordt gevormd door Constantinopel: de Koning der Steden, de Gouden Stad.

Haraldr Sigardarson, een jonge Noorse prins, arriveert bij het keizerlijke paleis. Verdreven uit zijn geboorteland, weet hij zich langzaam een weg te vechten naar een vertrouwenspositie aan het Byzantijnse hof. Daar wordt Haraldr, de Viking met de lange gouden haren en verblindend blauwe ogen, verleid door de sensuele genoegens die het hof te bieden heeft. Hij raakt verstrekt in samenzwerginen en vergaart meer krijgsroem dan hij ooit durfde dromen. De ijdele en wellustige keizerin Zoë raakt geïnteresseerd in de Noorse prins, evenals de sluwe en gewetenloze monnik Joannes, de ware macht achter de Byzantijnse troon. Op wie kan Haraldr vertrouwen in de mozaïek van machtsstrijd en verraad? Haraldr moet het opnemen tegen hooghartige aristocraten, kruiperige kooplieden en manipulerende eunuchen. Zijn steun en toeverlaat vindt hij in de vrijgevochten hofdame Maria, op wie hij hartstochtelijk verliefd wordt. Samen met zijn geliefde Maria probeert Haraldr Constantinopel te verlaten om in Noorwegen zijn eigen troon op te eisen. Maar het Byzantijse rijk snelt zijn ondergang tegemoet. Constantinopel moet branden...............

 

Verzenden via DPD, UPS, DHL of Postnl vanaf E.4,12.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
4 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Geertruidenberg
(Noord-Brabant, Nederland)
Tel: 0620229492

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)