Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Queen - Alex Haley

Prijs: € 2,50

93 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Gebruikt

Hardcover gebonden met stofomslag, uitgave 1992, 735 blz. Boek heeft een aantal kleine ezelsoortjes; verder in goede en nette staat. Verzendkosten Nederland (5,75 euro = boek past niet door de brievenbus) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 9,50 euro)[GR2]

In Roots vertelt Alex Haley op meesterlijke wijze de geschiedenis van zijn moeders familie. Queen is de even meesterlijk vertelde geschiedenis van zijn vaders familie. De jonge James Jackson, Haley's betovergrootvader, vertrekt uit Ierland naar de Verenigde Staten waar hij al snel fortuin maakt en in Alabama de plantage Forks of Cypress sticht. Zijn zoon Jass wordt verliefd op de mooie en eigenzinnige slavin Easter, bij wie hij een kind verwekt: Queen, een meisje met een opmerkelijk blanke huid. Na de Burgeroorlog en de afschaffing van de slavernij verlaat Queen als vrije vrouw de plantage. Maar afwijzing en geweld verduisteren Queens verdere levenspad. Ondanks haar blanke huid wordt zij door de blanken als zwarte beschouwd en door de zwarten, vanwege die blanke huid, gewantrouwd. Uiteindelijk vindt zij medeleven bij de weduwnaar Alec Haley, met wie ze trouwt. Maar haar huwelijk en gezin zijn niet voldoende om haar te beschermen tegen haar voortdurende twijfel over haar identiteit, waarvan de wortels in twee werelden liggen. Van Ierland tot de plantages in het zuiden van de Verenigde Staten, van de verschrikkingen van de slavernij tot de beproevingen van de vrijheid... In Queen, zijn laatste boek, heeft de in 1992 gestorven Alex Haley een groots familiesaga gecreëerd, spelende tegen de achtergrond van de Amerikaanse geschiedenis.

Voor het verzendtarief van dit boek (€ 5,75 bezorging thuis of € 4,50 ophalen bij DHL-ServicePoint bij u in de buurt) heeft u de mogelijkheid meerdere boeken uit te zoeken (max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm). 

Het verzendtarief voor België van dit boek bedraagt € 9,50 bezorging thuis of € 8,75 ophalen bij een DPD-Pickup parcelshop bij u in de buurt (max. 1 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.)

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)