Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

De grondwet van de opvoeding - Rene Diekstra

Prijs: € 3,-

295 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Gebruikt

Kleine hardcover linnen, uitgave 2003, 59 blz. Boekje is in goede staat. Verzendkosten Nederland (4,10 euro) zijn voor de koper. Verzendkosten België 8 euro. [Z3]

Over welke psychologische uitrusting moeten jongeren beschikken om op een gemotiveerde en constructieve manier aan hun volwassenheid te kunnen beginnen?
Volgens Rene Diekstra beleven wij op dit moment in onze maatschappij een waardencrisis en is het de hoogste tijd om samen met de jongere generatie sociaal verantwoorde levensvaardigheden te ontwikkelen.
De grondwet van de opvoeding is een tekst van Rene Diekstra's intreerede als Lector van het Kenniscentrum Jeugd en Opvoeding van de Haagse Hogeschool, alsmede de opening van het academisch jaar. Aan de hand van de Nederlandse grondwet formuleert Diekstra een negental 'wetten' over opvoeding met als basisgedachte dat in de opvoeding theorie en praktijk niet op elkaar aansluiten. Elke wet wordt door de auteur empirisch onderbouwd.
De grondwet van de opvoeding is een belangrijk document over de wetten waaraan opvoeding moet voldoen. Zo luidt het eerste artikel: 'Alle kinderen zijn niet gelijk. Daarom is weigeren in de opvoeding onderscheidt te maken op grond van aanleg en omgeving niet toegestaan.' Elk artikel van De grondwet van de opvoeding wordt zowel wetenschappelijk onderbouwd als van praktische illustraties voorzien. Het is daarom voor zowel iedereen die zich politiek of professioneel bezig houdt als voor alle ouders een must.

 

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 5,75 euro bezorging thuis of 4,50 euro ophalen bij een DHL-ServicePoint bij u in de buurt. (Max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm.)

 

Verzendkosten België:

- De verzendkosten voor een brievenbuspakje bedragen 8 euro. U betaalt ook dit tarief als meerdere boeken in één envelop passen.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 9,50 euro bezorging thuis of 8,75 euro ophalen bij een DPD-Pickup parcelshop bij u in de buurt. (Max. 1 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm).


Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)