Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

boeken

Greetje Molenaar Mandala symboolkaarten

Prijs: € 5,-

125 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Nieuw
  • Soort boek:
  • Paperback

In dit boek gaan we uit van de mandala als grootste symbool van volledigheid en oneindigheid. Zij biedt plaats aan vele andere symbolen. Door het maken van je eigen kaarten zul je je herinneren wat je allemaal al over symbolen weet en kun je ze een eigen plek geven. Iedere kaart wordt een krachtkaart omdat je er je eigen aandacht en energie in stopt.

Wanneer je de hele serie maakt, ontstaat er een kostbaar kaartspel waar je blijvend van geniet en wijsheid uit put wanneer je ermee speelt. Het spel wordt ondersteund door de koepelkaart en de schaalkaart als symbool voor mannelijke en vrouwelijke energie. Er wordt ook aandacht besteed aan het maken van een enkele kaart, om weg te geven of voor jezelf.

Greetje Molenaar begeleidt al jaren cursisten op haar eigen tekenschool de ronde kunst in het ontwerpen van en spelen met hun eigen mandalasymbolenspel. Zij is ook auteur van de succesvolle boeken 'Beginnen met mandala-tekenen en -ontwerpen', 'Symbolen in de mandala, Sprookjes en oersymboliek in de mandala', 'Mandalakunst - krassen als inspiratiebron' en medeauteur van 'Mandala kleur- en werkboek'.Recensie(s)Mandala's zijn al heel oud en bevatten veel symbolen die terug te vinden zijn bij de indianen, Chinezen, in de astrologie enz. Er zijn boeken in de handel, waarin men de voorgetekende mandala's kan inkleuren en eventueel uitbreiden. In dit boek ligt de nadruk op het ervaren van de symboliek en inzicht krijgen in het kosmisch systeem. Men leert symboolkaarten maken maar ook gebruiken voor een kaartspel. Na een voorwoord en dankwoord volgt een inleiding waarin de achtergronden belicht worden. Vervolgens een praktische voorbereiding voor het maken van de kaarten, waarna de diverse series worden behandeld, gerubriceerd naar onderdeel, zoals: scheppingskaarten, hartchakra-kaarten, keelchakra-kaarten enz. Daarna praktische adviezen betreffende materiaalgebruik en technisch-praktische informatie. Tot slot vermelding van diverse boeken die als aanvulling op dit onderwerp gezien kunnen worden, adres van de auteur voor cursusinformatie en een trefwoordenregister. Het boek ziet er goed verzorgd uit, bevat veel voorbeeldtekeningen en enkele bladzijden met kleurenfoto's van mandala's. Aan de hand van deze gegevens is het goed mogelijk om zelf met de mandala's te gaan werken.

 

SPLINTERNIEUW, VASTE PRIJS, verzendkosten 4 euro

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
3 maanden actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Nieuw-Roden
(Drenthe, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)