Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Kritische psychologie - IJzendoorn, Vd Veer, Goossens

Prijs: € 2,-

502 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

Paperback, uitgave 1981, 220 blz. In één van de blz. Zit een vouw; dit komt doordat de blz. Te lang was voor het boek (drukfout). Naam op schutblad geschreven. Boek is in goede staat. Verzendkosten Nederland (4,10 euro) zijn voor de koper. Verzendkosten België 8 euro. [D22]

Ondertitel: Drie stromingen.

Aan de uitdrukking 'kritische psychologie' kunnen verschillende betekenissen worden toegekend. Wat echter alle stromingen onder deze naam gemeen hebben, is het uitgangspunt dat de naïef-empiristische benadering geen adequaat model is voor de psychologie. Een wetenschappelijke theorie van de mens moet ook rekening houden met diens historische en maatschappelijke context. Deze eis tot integratie van een historisch-maatschappelijke en empirische benadering lijkt binnen de Nederlandse universiteiten nauwelijks te hebben weerklonken.Tegen de achtergrond van een door velen gesignaleerde crisis in de psychologie presenteren de auteurs drie stromingen in de kritische psychologie, die qua theorievorming en methodische uitwerking met recht 'school hebben gemaakt'. Het oudst is de 'cultuur-historische school', waaraan o.a. de naam van Vygotskij is verbonden. Deze richting vormt de historische en intellectuele basis voor zowel de 'kritische psychologie' die in Berlijn opkwam rond de persoon van Holzkamp, als voor de 'dialectische psychologie', zoals deze in Amerika door Riegel werd ontwikkeld.Deze drie stromingen worden niet alleen uitgebreid beschreven, maar ook onderzocht op hun theoretische en methodologische houdbaarheid. Het resultaat is een tekst die zijn inspirerende werking op de psychologie in Nederland niet zal missen.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 5,75 euro bezorging thuis of 4,50 euro ophalen bij een DHL-ServicePoint bij u in de buurt. (Max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm.)

 

Verzendkosten België:

- De verzendkosten voor een brievenbuspakje bedragen 8 euro. U betaalt ook dit tarief als meerdere boeken in één envelop passen.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 9,50 euro bezorging thuis of 8,75 euro ophalen bij een DPD-Pickup parcelshop bij u in de buurt. (Max. 1 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm).


Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)