Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Met het oog in de buik - Maria Kessel

Prijs: € 4,-

217 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Paperback
  • Staat:
  • Gebruikt

Paperback, uitgave 1991, 191 blz. Kaft licht verkleurd; lichte vouwspoortjes in de rug; hoekjes kaft licht 'gekneusd'; verder in goede staat. Verzendkosten Nederland (4,10 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 7 euro)[233]

Ondertitel: Ervaringen met diepte-psychische vrouwelijke spiritualiteit.

De auteur (die godsdienstpedagogiek, christelijke theologie en dieptepsychologie doceert) analyseert dieptepsychologische wegen naar spirituele ervaringen. Zij stelt dat in onze wetenschappelijk-technische beschaving spirituele ervaringen verloren zijn gegaan en roept op tot een 'zielereis naar de onbewuste regionen van de ziel', waarbij de oorspronkelijke, universeel gerichte, vrouwelijke zielstoestand van de mensheid zal worden hervonden. M.b.t. het christendom merkt zij op dat in de bijbel nog herinneringen worden gevonden aan het onbewuste gebied van de ziel, tevens aan de psychisch vrouwelijke laag van de overlevering. Later wordt dit verdrongen. In het verhaal over Jezus (graf- en onderwereldsymboliek) en in de persoon van Jezus ziet de auteur impulsen tot psychische integratie. Enerzijds het gelijk aan haar kant hebbend - onze wereld is verzakelijkt -, anderzijds speculatief in haar 'oplossing'. (Biblion recensie)

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten (België 7 euro). Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro = pakketpost (België 9,50 euro). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties


Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)