Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Ontmoetingen met paragnosten - Tenhaeff

Prijs: € 1,50

738 keer bekeken • Status: Actief

  • Soort boek:
  • Hardcover
  • Staat:
  • Gebruikt

Hardcover gebonden met beschadigde stofomslag, uitgave onbekend, 224 blz. Boek is in goede staat. Verzendkosten Nederland (4,10 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 8 euro.)


Ofschoon 'Ontmoetingen met paragnosten' een opzichzelfstaand geheel vormt, kan men dit boek nochtans zien als een aanvulling op Tenhaeff's 'Inleiding tot de parapsychologie'. Hoewel in dat werk reeds tot uiting kwam hoezeer een dieptepsychologische benadering van paranormaal-begaafden door hem werd voorgestaan, bleef hij de behoefte voelen zijn inzichten en ervaringen dienaangaande in een aparte uitgave onder te brengen.
In 'Ontmoetingen met paragnosten' staat de persoon van de paragnost centraal en wordt - voor de eerste maal - uitvoerig nagegaan in welke mate de door de paragnost weergegeven indrukken en beelden samenhangen met zijn specifieke karakterstructuur en zijn individuele levensgeschiedenis.
In de loop van d e tientallen jaren waarin professor Tenhaeff zich aan het parapsychologisch onderzoek heeft gewijd, heeft hij er steeds weer op gewezen dat aan de als paranormaal aangemerkte verschijnselen geen 'bovennatuurlijke krachten' doch vermogens van algemeen-menselijke aard ten grondslag liggen. Van nature zijn wij allen paranormaal begaafd.
Het vijftal proefpersonen waaraan in dit boek aandacht wordt geschonken, bestaat dan ook uit gewone mensen, bij wie echter de paranormale begaafdheid zich in ongewone mate voordoet. Hoewel ook uit de gevallen die ter sprake komen zal blijken dat paragnosten soms gegevens kunnen verstrekken die van praktische (politiële, medische) waarde zijn, moet volgens professor Tenhaeff het 'nut' van het parapsychologisch onderzoek niet in de eerste plaats bij dergelijke 'concrete' resultaten worden gezocht. Het belang van de parapsychologie ligt volgens de auteur daarentegen op een geheel ander niveau.
Hij hoopt dat dit boek dat zich bezighoudt met het 'menselijke' van de paragnost, een bijdrage kan leveren tot de opbouw van een antropologische parapsychologie die in zinvolle samenhang met de andere menswetenschappen kan leiden tot verruiming en verdieping van ons wereldbeeld.
Uit de inhoud:
- Doel en methoden van onderzoek
- Mijn ontmoetingen met paragnosten
- Lotte Mahlstedt
- Delta
- Bèta
- Warner Tholen
- Gerard Croiset.

Per hoofdstuk is het boek voorzien van noten en referenties.

 

Verzendkosten bij meerdere boeken:
Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 5,75 euro bezorging thuis of 4,50 euro ophalen bij een DHL-ServicePoint bij u in de buurt. (Max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm.)

 

Verzendkosten België:

- De verzendkosten voor een brievenbuspakje bedragen 8 euro. U betaalt ook dit tarief als meerdere boeken in één envelop passen.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 9,50 euro bezorging thuis of 8,75 euro ophalen bij een DPD-Pickup parcelshop bij u in de buurt. (Max. 1 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm).


Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Sassenheim
(Zuid-Holland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)